Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vil samarbeide mer med sentrum

Statsminister Jens Stoltenberg har allerede begynt å tenke på stortings-valget om to år. Han ber sitt eget parti om å samarbeide med sentrums-partiene i kommunene.

Sosialistisk Venstreparti (SV) gjorde det dårlig i valget. Det er en av grunnene til at Stoltenberg nå ber lokal-politikere i Arbeiderpartiet (Ap) samarbeide med sentrum. Det skriver avisa Aftenposten.

LES MER HER: Beste for Ap på 24 år

– Jeg vil understreke hvor viktig det er at vi samarbeider med sentrum. Det vil si med Kristelig Folkeparti (KrF), Venstre og Senterpartiet (Sp). Vi har i mange kommuner funnet gode løsninger med sentrums-partiene. Jeg vil gjerne se flere eksempler på at sentrum og Ap finner sammen, sier Stoltenberg.

Et styrket samarbeid med sentrum bør ikke gå utover samarbeid også med SV, mener han. Men i de fleste kommunene kan Ap og SV nå ikke få flertall sammen.

LES MER HER: – Vi har seiret uansett

Presset øker på partiene på borgerlig side fram mot stortingsvalget i 2013, mener Stoltenberg. Høyre og Fremskrittspartiet er borgerlige partier.

– Klokken tikker fram mot 2013. Frp er svekket etter dette valget. Sentrum er styrket. Det vil gi mer oppmerksomhet om hvilke partier som kanskje kan samarbeide i regjering, tror statsministeren.