Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vil trolig ikke stenge barnehager og skoler

Det blir mer smitte og strengere regler i Norge. Men de fleste skoler og barnehager vil fortsette å holde åpent.

I mars stengte regjeringen alle skoler og barnehager i Norge. Årsaken var viruset korona. Men det er lite sannsynlig at det blir aktuelt å gjøre igjen. Det sier kunnskapsminister Guri Melby.

– Vi ser det ikke som så veldig aktuelt å stenge samtlige skoler og barnehager, sier Melby til NTB.

Ved sist stenging måtte barn og unge være hjemme i seks uker. Det gikk ut over flere tusen barnehagebarn og elever. Men det er ikke bevist at stenging av barnehager og skoler begrenser spredningen av virus i samfunnet, sa Melby onsdag.

De siste ukene har flere barnehager og skoler likevel måttet stenge. Årsaken er utbrudd av smitte der hvor de er. Melby mener det er slik det må gjøres framover, også om det blir mer smitte.

Det er laget en egen veileder for å hindre smitte. Melby mener den vil være bra nok til å forklare hva som bør gjøres i ulike situasjoner.

– Men vi kan ikke utelukke at bred stenging kan skje i kortere tidsrom i enkeltkommuner. Det er hvis de for eksempel ikke har helt oversikt over smitten, sier Melby.

Hun sier at det fortsatt er ganske få skoler som har hatt store utbrudd med smitte.

– Det har vært enkeltelever. De har stort sett blitt smittet av familien. Og når de ikke går på skolen når de har symptomer, blir heller ikke andre elever smittet. Derfor har vi hatt ganske få stengninger. Og ganske få elever i karantene, sier Melby.