Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vil vurdere forbud mot burka

Arbeiderpartiet kan gå med på forbud mot heldekkende plagg som burka. Det sier lederen Jonas Gahr Støre.

Jonas Gahr Støre åpner for at Arbeiderpartiet (Ap) kan være med på et forbud mot heldekkende plagg. Det er plagg som burka og nikab. Støre er leder for Ap. Vi vil se på saken, sier han.

Arbeiderpartiet kan komme til å støtte et forslag om forbud. Det er forslaget kommer i Stortinget, ifølge Støre. Det er klart etter tirsdag. Da bestemte Den europeiske menneskerettighets-domstolen at det franske forbudet ikke bryter menneskerettighetene.

– Plagg som dekker ansiktet hemmer kommunikasjon. Det gjør det umulig å delta aktivt i samfunnet. Vi vil at kvinner skal kunne delta i arbeidslivet og samfunnslivet. Heldekkende plagg fungerer i praksis som diskriminering av kvinner. Det sier Støre til nyhetsbyrået NTB dagen etter menneskerettighets-dommen.

Men det har vært stor uenighet i partiet. Ap stemte nei da Fremskrittspartiet foreslo forbud for fire år siden. Det gjorde også resten av Stortinget.

– Arbeiderpartiet ser ikke behov for å komme med et lovforslag om å forby heldekkende plagg. Men vi vil se på saken dersom regjeringen velger å komme med et forslag, sier Støre nå.