Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ville ikke ha Hussain som bud

Islamisten Ubaydullah Hussain fikk jobb som bud for Posten. Men han måtte slutte. Kunder ble skremt av at han leverte pakker til dem.

Ubaydullah Hussain er med i den islamistiske gruppa Profetens Ummah. I sommer fikk han jobb som bud. Han leverte pakker for et selskap som hadde kontrakt med Posten. Men kunder klaget. De syntes det var skremmende at han leverte pakker til dem.

– De syntes dette var ubehagelig, vanskelig og skremmende, sier Hilde Ebeltoft-Skaugrud til nyhetsbyrået NTB. Hun er pressesjef i Posten.

LES OGSÅ: Hussain dømt for trusler

Jobben var midlertidig. Posten måtte be ham slutte etter klagene. Tidligere er Hussain blitt kritisert. Det er fordi han skal ha fått penger fra arbeidsetaten Nav som arbeidsledig. Det var samtidig som han var aktiv i Profetens Ummah. Hussain er fortsatt med der.

– Folk har bedt ham om å ta en jobb. Det blir vanskelig når han ikke får lov til å jobbe fordi gode nordmenn ikke liker ham, sier Hussains advokat John Christian Elden til NTB.

LES OGSÅ: Blir beskyttet av politiet

Hussain har sagt at han støtter Den islamske staten (IS) i Syria og Irak. Det sa han til avisa VG tidligere denne måneden. IS er en ekstrem gruppe som driver med terror. De halshugger folk og dreper folk som ikke vil bytte religion til islam.

Hussain er dømt for trusler mot journalister. På sin Facebook-side har han hyllet flere terroraksjoner.