Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vinterferie i strålende vær

Neste uke har mange vinterferie. Sørlandet og Østlandet kan glede seg til minusgrader og sol. Men på kysten og i nord blir det i stedet kaldt og mye regn.

I helgen starter vinterferien i store deler av landet. Fylkene Akershus, Oslo, Vest-Agder, Vestfold, Østfold, Aust-Agder, Hedmark, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag, Telemark og Nordland har alle vinterferie i uke åtte.

Helgen blir stort sett mild over hele landet, men neste uke blir det større forskjeller.

– Sør for Stad og Dovre vil det bli mye bra vær til uka. I nord vil det bli en fin helg, men været vil variere mer fra mandag, sier statsmeteorolog Ingrid Bentsen til nyhetsbyrået NTB.

På Vestlandet blir det mildt med litt regn. I nord kan det komme mye regn. Det gjelder spesielt for Trøndelag og Nordland. Der kan det også bli snø noen steder.

Dersom du har tenkt deg ut på snowboard eller ski, kan du velge mellom flere steder. Røldal skisenter i Hordaland er kjent for å være snøsikkert. I bakkene er det nå 270 centimeter med snø. Ingen andre steder i landet er det så mye. Det mangler heller ikke snø i Trysilfjellet, Geilo, Hemsedal, Voss eller Sauda.

– Forholdene er bra i hele landet, også på Vestlandet. Alt ligger til rette for en vidunderlig vinterferie, sier Andreas Rødven. Han er generalsekretær i Alpinanleggenes Landsforening.

Etter helgen vil det bli kaldere over hele landet, tror Ingrid Bentsen. Det gjelder også for kysten.

– Temperaturen går ned over hele landet etter helgen. Vi venter oppholdsvær og perioder med sol på Østlandet. Været kan bli fint også i nord, men ikke like stabilt som i sør, sier hun.

I Sør-Norge vil det bli rundt fem til ti minusgrader. På Vestlandet blir temperaturen rundt null. Det blir kaldest i nord. I Troms og Finnmark kan det bli ned mot 15 minusgrader.