Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Widerøe kutter ruter

Flyselskapet Widerøe vil parkere fire fly. Og SAS vurderer å endre på rutene sine. Selskapene skylder på regjeringens nye avgift.

Mange kritiserer regjeringens avgift. Avgiften er på om lag 80 kroner per passasjer som skal fly. Selskapet Widerøe vil sette fire fly på bakken, skriver nettstedet E24.

Det betyr at de vil kutte i rutene sine. De vil kanskje fly til færre steder. Men det er ennå ikke kjent hvor det skal kuttes. Noen ruter vil koste for mye penger på grunn av avgiften, mener selskapet.

– Avgiften er ikke bra for de små rutene i distriktene, sier Silje Brandvoll i Widerøe til E24. Hun jobber med kommunikasjon i selskapet.

 

Også selskapet SAS vurderer å endre i rutene sine. Også de sier at avgiften er årsaken. De vurderer å fly fra andre byer utenfor Norge, skriver nyhetsbyrået NTB.

– Det finnes en grense for hva vi kan betale, sier Rickard Gustafson til avisa Dagens Næringsliv. Han er konsernsjef i selskapet.

 

Selskapet Ryanair har fått mye oppmerksomhet. De vil slutte å fly fra Rygge lufthavn i Østfold. Det gjør at mange må slutte i jobbene sine.

LES MER HER: Helt sikkert slutt for Ryanair på Rygge

LES MER HER: Ansatte kjemper for flyplassen

LES MER HER: Det blir dyrere å fly