Norge

Så mange er drept i Norge i 2023

Norsk politi har satt i gang etterforskning av 17 drapssaker så langt i år.

Det har vært 19 ofre i drapssakene norsk politi har satt i gang med å etterforske i år. Her er en oversikt over sakene.

Januar:

* 12. januar: En mann og dame ble funnet døde i en bolig i Molde sentrum. Mannen var 87 år gammel. Kvinnen var 81 år gammel. Rapporten etter obduksjonen viste at begge døde av skuddskader. Mannen drepte kvinnen før han tok sitt eget liv, viste rapporten.

Februar:

* 9. februar: Tre personer i samme familie ble funnet i en bolig på Singsaker i Trondheim. Det var to menn og en kvinne. En 71 år gammel mann ble siktet for å ha drept de to andre. Så skal han ha tatt sitt eget liv. Det ble funnet en hagle på stedet. De to andre døde var Pimpaporn Arnsen og Patrick Arnstad. Arnstad var sønnen til 71-åringen og den drepte kvinnen.

April:

* 6. april: En kvinne i 30-årene blir funnet død i en leilighet sentralt i Lørenskog. En 32 år gammel mann er siktet for drap. Han hadde en relasjon til kvinnen. Mannen nekter straffskyld.

* 9. april: Sigve Bremset blir kjørt ned i Steinkjer sentrum og dør. Bremset var 21 år gammel. En 30 år gammel mann er siktet for forsettlig drap. Samt drapsforsøk på to andre personer. Han nekter straffskyld.

* 17. april: Elisabeth Karete Bjørkavåg Ravnå blir funnet død. Hun blir funnet i en leilighet på Byåsen i Trondheim. En 23 år gammel mann er siktet for drap. Han erkjenner ikke straffskyld. Mannen ble innlagt på psykiatrisk sykehus etter drapet.

* 28. april: En mann i 20-årene blir funnet død ved Løkenåsen skole i Lørenskog. En måned senere blir en 28-åring og en 30-åring pågrepet og varetektsfengslet. De er siktet for drap eller medvirkning til drap.

Mai:

* 19. mai: En mann og kvinne blir funnet død i sin bolig i Kristiansund. Mannen er 73 år gammel. Kvinnen er 75 år gammel. Begge har skuddskader. Den avdøde mannen er siktet for drap på sin kone, opplyser politiet i Møre og Romsdal.

* 21. mai: Mathias Stormbo Macdonald på 25 år dør. Han ble funnet blødende i en leilighet på Grünerløkka i Oslo. En 38 år gammel kvinne var i leiligheten da nødetatene ankom. Hun er siktet for drap.

* 22. mai: 58 år gamle Leif-Arne Nicolaisen fra Tverlandet i Nordland blir funnet død. Nicolaisen blir funnet på en adresse i Stjørdal. En 55 år gammel mann er varetektsfengslet. Han er siktet for drap. Han nekter straffskyld.

Juni:

* 1. juni: Lillian Hansen dør etter å ha blitt stukket med en skarp gjenstand. Det skjedde i en leilighet på Teisen i Oslo. Hansen var 63 år gammel. En 35 år gammel mann var i leiligheten da politiet kom til stedet. Mannen er siktet for drap. Han nekter straffskyld.

* 26. juni: Savnede Marcus Unsal på 30 år blir funnet død. Han blir funnet i et utmarksområde etter en leteaksjon i Tana i Finnmark. Unsal hadde vært savnet i ti dager da han ble funnet. En mann i 20-årene er siktet for drap eller medvirkning til drap.

* 29. juni: May Irene Eliassen blir funnet død i en bolig i Bjugn. Det ligger i Ørland kommune i Trøndelag. Eliassen var 73 år gammel. Fem dager senere blir kvinnens 68 år gamle ektemann pågrepet. Mannen er mistenkt for å ha forgiftet kona. Han er siktet for forsettlig drap. Han nekter for å ha drept kona.

* 30. juni: Helge Kupiec på 75 år og Odd-Bjørnar Blomstrand på 68 år blir funnet knivdrept. De blir funnet i to ulike leiligheter i en boligblokk på Sandaker i Oslo. En 53 år gammel mann blir pågrepet på stedet. Mannen blir siktet for drap.

Den siktede ble dømt til 21 års fengsel i 2000. Han ble dømt for å ha drept to pensjonister på Sinsen i Oslo i 1998. Den drepte 75-åringen vitnet i denne drapssaken.

Juli:

* 3. juli: Muhammad Muneeb på 27 år ble funnet kritisk skadd i en leilighet. Han ble funnet på Vestli i Oslo. Muneeb kom fra Pakistan til Norge i 2021 for å studere. Han var knivstukket flere ganger. Han dør etter kort tid.

En 47 år gammel mann er pågrepet og siktet for drapet. Den siktede bodde i samme bofellesskap som 27-åringen.

* 4. juli: Ukrainske Kateryna Kozhoma på 31 år blir funnet kritisk skadd. Hun er på Hotel Magic i Solheimsviken i Bergen. Hun blir sendt til sykehus. Hun dør etter kort tid. En 39 år gammel mann fra Aserbajdsjan er pågrepet i saken. Han er siktet for drap. Han har erkjent å ha knivstukket kvinnen. Avdøde og siktede hadde et barn sammen.

* 13. juli: Phillip Johansen Smedsrud blir funnet død i en bolig i Lierbyen i Buskerud. Han var 29 år gammel. En 51 år gammel mann varslet politiet om dødsfallet. Han er siktet for forsettlig drap. 51-åringen ble varetektsfengslet i fire uker dagen etter pågripelsen. Han er tidligere dømt en rekke ganger. Både avdøde og siktede er norske statsborgere.

August:

* 13. august: En mann i 60-årene blir funnet død. Han blir funnet på en privat adresse i Ølensvåg i Vindafjord i Rogaland. Funn på åstedet fører til at en kvinne i 40-årene blir pågrepet. Hun er siktet for å ha drept ham. De to har en relasjon.

Siste utgave

På forsiden nå