Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

10.000 flere på skifest

Mange dro til Holmenkollen i helga, for å se skiløpere og skihoppere.

Det var mange folk i Holmenkollen i helga. 10.000 flere tilskuere enn i fjor. Den årlige skifesten er populær. Mange samler seg langs løypene for å heie på skiløperne. Også mange betaler for å komme inn på arenaen.

Publikum fikk se femmil og tremil i langrenn, samt hopprenn og kombinert.

Søndag vant norske Marit Bjørgen tremila. Hun gikk fra resten av løperne allerede etter ti minutter.

– Det er alltid fantastisk å gå bra her. Jeg kunne slappe av og nyte skiløpingen. Formen er fortsatt der, sa Bjørgen til FIS-TV

Rundt 60.000 mennesker var i marka og så 50-kilometeren for menn. Det sier arrangøren. De solgte også 39.000 billetter i løpet av helgen. Det er 10.000 flere enn i fjor.

– Vi er utrolig stolte! Vi har samlet 120.000 mennesker til folkefest i Holmenkollen, sier Kristin Vestgren Sæterøy. Hun er daglig leder for Holmenkollen skifestival.

Det var flest folk lørdag. Da var det strålende sol i Oslo. Også da kunne nordmenn juble. Martin Johnsrud Sundby vant femmila. Han gikk sammen med finske Iivo Niskanen. De gikk langt foran resten av løperne.

– Jeg følte at jeg presset på hele veien. Niskanen var veldig sterk. Så ble det en kamp i slutten. Stemningen var helt fantastisk, sa Sundby til FIS-TV.

Det gikk ikke like bra for de norske hopperne. Fire nordmenn ble blant de ti beste. Maren Lundby tok den eneste medaljen. Hun kom på tredjeplass.