Sport

10 cm fra gull

Bom på straffer og en veldig god tysk målvakt. Dermed ble det sølv på de norske jentene i europa-mesterskapet i fotball.

Norge spilte mot Tyskland i finalen i europa-mesterskapet (EM i fotball. Finalen var i Solna i Stockholm i Sverige søndag. Norge lagde masse problemer for Tyskland. Men en knyttneve og et bein avgjorde kampen. Det var fra den tyske keeperen Nadine Angerer. Hun spilte så godt at de norske jentene måtte nøye seg med sølv. Tyskland tok sin åttende EM-tittel. Søndagens finale endte 1-0 til det tyske laget.

Angerer reddet straffesparket fra Trine Rønningen på stillingen 0-0. Hun reddet også straffen fra Solveig Gulbrandsens på 1-0.

- Hadde jeg siktet 10 centimeter lenger ut, så hadde det blitt mål, sa Gulbransen etter kampen. Det skriver avisa Dagbladet. Hun var skuffet over sølvet.

Norge vant over Tyskland i de innledende rundene i EM.

LES MER HER: Vant over Tyskland

Norge hadde kjempet seg inn i finalen etter en dårlig start. De hadde gitt Tyskland problemer allerede i første omgang. Så fikk Tyskland gå alene opp mot mål, og fikk en skåring. Dermed lå Norge under 0-1.

Etter målet var det Norge som kjørte kampen. Men de fikk bare tre sjanser. Et nytt straffespark, en skåring som ikke ble godkjent og en kjempesjanse ved Elise Thorsnes. Men det kom ikke flere mål.

Tyskland hadde også sine store sjanser, men de forsvarte seg stort sett da dommeren blåste av kampen.

EM startet med at Danmark misset to straffespark mot Sverige. Mesterskapet sluttet med at Norge misset to straffer mot Tyskland. Danmark og Norge vant hver sin konkurranse i straffespark i EM. Men begge lag fikk gulldrømmen knust nettopp på grunn av straffer.

Tyskland har spilt åtte EM-finaler. De har vunnet åtte titler. Silvia Neid har vært med på alle åtte. Først tre som spiller, så tre som assisterende landslagssjef, nå to som landslagssjef. For fjerde gang ble det seier mot Norge i finalen. Men det var bare så vidt. De norske jentene viste at de fullt ut fortjente finaleplassen og sølvmedaljene.