Sport

14.000 vil se Norge vinne over Slovenia

Mange vil ha med seg landskampen i fotball mellom Norge og Slovenia. De beste plassene er allerede utsolgt.

De norske landslagsherrene i fotball møter Slovenia lørdag. Lagene spiller i nasjonsligaen. Kampen er på Ullevaal stadion i Oslo. Billettene til fotballkampen er billigere enn før. Det er noe av årsaken til at det er solgt så mange billetter. Fredag var det solgt 14.000 billetter.

– Vi merker stor interesse for lørdagens kamp. Langsidene er utsolgt. Men det er fortsatt mulig å kjøpe gode plasser på kortsidene, sier Svein Graff til nyhetsbyrået NTB. Han er informasjonssjef i Norges fotballforbund.

– Det er også meldt fint vær. Dette lover bra, sier Graff.

Landslagssjef Lars Lagerbäck har satt sammen laget for kampen. Han må kanskje klare seg uten Sander Berge. Berge har spilt mange kamper for klubblaget Genk den siste tiden.

– Sander er fortsatt sliten i muskulaturen. Legene har ikke funnet noe. Forhåpentligvis er han bare sliten, sa Lagerbäck.

Norge har tre nye spillere i forsvar i denne kampen. Målvakt Rune Almenning Jarstein tror det kommer til å gå bra.

– Det er godt å få denne uka til å trene og lære hverandre enda litt bedre å kjenne. Vi får på plass kommunikasjonen. Vi stoler på hverandre. Det ser veldig bra ut, sier han.

Onsdag trente landslaget spesielt på forsvar. Haitam Aleesami, Vegard Forren og Even Hovland starter trolig mot slovenerne. De erstatter Kristoffer Ajer (skade), Birger Meling (skade) og Tore Reginiussen (skade). Håvard Nordtveit er ute med suspensjon.

Lagerbäck fikk spørsmål om de mange forfallene skaper bekymring hos ham og spillergruppen.

– Det føles ikke slik. Alle vil gjøre sitt beste om de får spille. Vi trente spesielt på forsvar i dag. Det så bra ut, sa han onsdag.

Både landslagssjefen og spillerne oppfordret folk til å se kampen lørdag.

– Det er synd når vi kommer ut til så glisne tribuner som det har vært i en periode. Det er ingenting som gleder oss mer enn at det går unna i billettsalget. Vi gleder oss veldig til kamp. Jeg er vant til trøkk og stemning på tribunene. Jeg håper vi får oppleve det lørdag, sier spiller Martin Linnes til NTB.

Norge spiller ny landskamp tirsdag. Den er mot Bulgaria.

Siste utgave

På forsiden nå