Sport

Tror på seier i år

I fjor veltet syklisten Thor Hushovd i en viktig konkurranse. I år vil han vinne.

Thor Hushovd er en norsk syklist. I fjor deltok han i sykkel-konkurransen «Paris-Roubaix». Hushovd holdt på å vinne. Men så var han uheldig. Han veltet på brosteinen. Det var bare 15 kilometer igjen til mål. Hushovd endte på tredjeplass.

– Jeg kunne vunnet i «Paris – Roubaix» i fjor. Den velten er faktisk en liten motivasjon i år. Årsaken er at det var først da jeg veltet at jeg forsto at jeg kunne vinne dette rittet. Jeg var jo blant de aller beste, sier Hushovd til nyhetsbyrået NTB.

Nå skal Hushovd snart begynne med en ny sesong sykling. Sykkel-konkurransen «Paris – Roubaix» er et av de største målene hans. Hushovd vil også delta på andre sykkel-løp. Aller først skal han teste formen i «Tirreno Adriatico». Det er et etappe-ritt. Syklisten Knut Knudsen vant «Tirreno Adriatico» i 1979. Knudsen er den første og eneste nordmann som har vunnet den konkurransen. Hushovd har ikke noe mål om å vinne hele konkurransen. Han håper bare han får en etappe-seier.

– Jeg håper jeg klarer å vinne en etappe i «Tirreno Adriatico». Formen burde vært god nok. Men det er et veldig høyt nivå i år. Alle de beste er med. Det blir ikke lett, sier Hushovd.

Men han blir ikke veldig lei seg hvis han ikke vinner.

– Kanskje jeg ikke klarer å nå helt til topps i en etappe. Det betyr ikke all verdens, sier han.

LES MER HER:KLAR FOR FRANKRIKE

Hushovd har hatt en veldig god treningsuke hjemme i Monaco.

– Jeg ser fram til «Tirreno Adriatico» som starter onsdag. Nå skal det virkelig bli godt å komme i gang. Det skal bli spennende å se hvordan formen er, sier Hushovd. Han sier han føler seg veldig bra.

I fjor sa Hushovd at han kanskje kom til å droppe «Tour de France» i år. Det er en veldig populær sykkel-konkurranse. Nå har han likevel bestemt seg for å være med.

– Jeg kommer til å satse alt. Jeg skal yte maksimalt i «Paris – Roubaix». Det er det største målet. Deretter står «Tour de France» for tur. Målet er å vinne den grønne trøya nok en gang. Jeg er innstilt på å ta ut alt for å klare det, forteller Hushovd.

Den syklisten i «Tour de France» som har flest poeng etter hver etappe, får sykle med den grønne trøya.

LES MER HER: SKRÅBLIKK PÅ IDRETTSÅRET

Etter «Tour de France» er planen å ta en litt roligere periode. Hushovd skal samle krefter til avslutningen på sesongen. Da er det verdens-mesterskapet (VM) i Melbourne i Australia.

– Jeg har ikke sett løypa i VM selv. Men folk sier at løypa passer meg bra. Men jeg er avhengig av å være i super form for å lykkes i VM, sier Hushovd.

Han kjører sykkel-løpet «Vuelta Espana» som oppvarming til VM.

– Det er i alle fall den planen jeg jobber etter nå, sier Thor Hushovd.

Siste utgave

På forsiden nå