Sport

Fransk fotball-rør

Det franske landslaget i fotball gjorde opprør i VM. President Nicolas Sarkozy måtte blande seg inn.

Torsdag spilte Frankrike kamp mot Mexico. Det var i verdens-mesterskapet i fotball. Kampen endte 0-2 til Mexico.

LES MER HER: Skuffet over Frankrike.

Nicolas Anelka er spiss på det franske laget. Han kjeftet på trener Raymond Domenech i pausen i kampen. Det gjorde at Anelka ble satt på fly hjem til Frankrike. Men det var ikke resten av laget enig i.

Søndag nektet de å møte opp på en felles trening. De streiket isteden. Samtidig tvang de Domenech til å lese opp en erklæring laget hadde skrevet.
Mens han leste fra en papirlapp, jogget fotballaget rundt omkring på banen. Det skjedde på en stadion i Sør-Afrika.


Jean-Louis Valentin er delegasjons-sjef i det franske fotballforbundet. Han sluttet i jobben sin i protest mot spillerne.

President Nicolas Sarkozy forsøkte å roe fotball-laget. Han ba Roselyne Bachelot om å bli lenger i Sør-Afrika enn det han skulle. Bachelot er sportssjef. Han fikk beskjed om å snakke med lagkaptein Patrice Evra og landslags-sjef Raymond Domenech. Han skulle også snakke med Jean-Pierre Escalettes. Escalettes er leder i Frankrikes fotballforbund (FFF), skriver avisa VG Nett.

Franske aviser var kritiske til de franske fotball-spillerne. De mente blant annet at lagkaptein Evra minnet om en gjeng-leder.

LES MER HER: Dette må du vite om VM

Frankrike må vinne sin siste kamp i gruppespillet for å gå videre til åttedelsfinalen. Den er mot Sør-Afrika tirsdag. Men kampen mellom Mexico og Uruguay må heller ikke ende uavgjort.

Mandag trente det franske landslaget igjen, skriver nyhetsbyrået NTB. Det er ikke kjent om konflikten er over.

Siste utgave

På forsiden nå