Sport

Knuste drømmen

Selvmål ødela sjansene for Molde torsdag. Både Molde og Aalesund er ute av fotball-serien European League.

Fotball-laget Molde overrasket i Tyskland. De spilte mot Stuttgart torsdag. Lagene kjempet om plass i fotball-serien European League. Kampen var tredje runde av kvalifiseringen. Men Molde nådde ikke helt opp.

49 minutter ut i kampen ledet Molde 2–0. Men så fikk tyskerne hjelp av Moldes Marcus Andreasson. Ballen traff hodet hans før den spratt i mål. En liten stund senere skåret Stuttgarts Timo Gebhardt.

Kampen endte 2-2. Det var ikke nok for Molde. De tapte forrige kamp i kvalifiseringen 2-3. Da spilte de mot Stuttgart. Dermed er det Stuttgart som er videre til European League.

Molde er den eneste norske klubben som har spilt i mesterligaen bortsett fra Rosenborg. Det var i sesongen 1999 og 2000. Da vant Molde én kamp. Det var mot det greske laget Olympiakos. Resten av kampene var mot Porto, Real Madrid og en kamp til mot Olympiakos. Molde tapte alle disse kampene.

Molde har heller ikke vunnet mye i eliteserien for menn i år. De har ikke vunnet en kamp på to og en halv måned.

Aalesund spilte mot laget Motherwell i Skottland. Det er første gang Aalesund spiller i European League. Mange trodde at laget hadde en bedre sjanse til å vinne enn Molde. De spilte også mot laget forrige uke. Da endte kampen 1–1. Men etter et kvarter var spilt torsdag, ledet Motherwell 2–0. Kampen endte til slutt 3–0.

Siste utgave

På forsiden nå