Sport

21 km på to timer

– Jeg håper å løpe på under to timer. Jeg regner med at det blir vondt på slutten, sier Astrid Nome. Søndag løper hun 21 kilometer i Oslo maraton.

Søndag er 16.000 mennesker klare for å løpe i Oslo. De løper enten 10 kilometer, halvmaraton eller maraton. Astrid Nome deltar i halvmaraton. Det er 21 kilometer.
– Jeg gleder meg. Jeg liker best lange løp. Da kommer jeg inn i en jevn rytme, sier hun.

Noen vil synes at 21 kilometer er langt. Men Nome forteller at hun trives med ikke å løpe fort hele tiden. Lange løp krever mer at løperen holder ut. Det liker Nome, selv om det blir vondt på slutten.

30 år gamle Nome har trent tre ganger i uka i ett år. Hun fikk vondt i skuldrene på jobben. Legen rådet henne til å begynne å trene.
– Det ble jogging. Jeg merket fort at jeg klarte å slappe av bedre. Jeg er blitt sterkere. Det er mer muskler i rygg og mage, sier hun.

LES MER HER: Den nye jogge-bølgen

Nome har løpt halvmaraton én gang før. Nå håper hun å løpe på under to timer. 30-åringen har laget en plan for hvor mange minutter hun skal bruke på hver kilometer.

– Men jeg sliter med en betennelse i leggene. Det er typisk når man trener mye før et løp. Så jeg har ikke fått trent så mye de siste ukene. Tiden er uansett ikke det viktigste, sier hun.

Deltakerne må løpe på asfalt. Det liker Nome.
– Med jevnt underlag kommer jeg inn i en jevn rytme. Men det blir så klart mer vondt i leggene, sier løperen.

Det er ny rekord for antall deltakere i maratonen i år. For første gang er det også en egen klasse for funksjons-hemmede. 13 blinde og svaksynte skal få kjendiser som ledsagere. De løper sammen.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå