Sport

Alle vil se Bjørgen

Fredag sto Marit Bjørgen igjen øverst på pallen etter langrenns-sprinten i NM. Nå kjøper folk billetter for å se henne i ski-VM.

Marit Bjørgen tok nok en seier under fredagens sprint i norges-mesterskapet (NM) på ski i Steinkjer.

Hun vant foran Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg.

Bjørgen vant også NM-gull torsdag. Det var på 10-kilometeren. Nå vil alle se Bjørgen gå på ski. Billetter for å se henne i årets verdens-mesterskap (VM), rives bort. VM i ski arrangeres i Oslo fra 23. februar til 6. mars.

Forrige helg vant Bjørgen også sin 43. seier i verdenscupen. Det skjedde på 10 kilometer i Otepää i Estland lørdag. Ingen nordmann har vunnet så mange runder i verdenscupen før. Vinner hun flere konkurranser denne sesongen, kan Bjørgen bli den i verden som har vunnet aller mest.

Nå merker skiløperen presset for å vinne i VM.

– Jeg har hatt en god sesong, og jeg merker at presset øker. Det er folk som snakker om at jeg kan ta seks gull, sier Bjørgen til nyhetsbyrået NTB.

Forrige VM var i 2009. Da vant Norge fem gull, fire sølv og tre bronse.

Da billettene til VM ble lagt ut for salg, var herrenes konkurranser mest populære. Folk ville se stjerner som Petter Northug, Odd-Bjørn Hjelmeset og Ola Vigen Hattestad. Herre-stafetten på ski ble helt utsolgt, og 30 kilometeren solgte godt. Men den siste uka har arrangørene solgt mange billetter til kvinnenes renn. Særlig vil folk se 15 kilometer jaktstart.

160.000 billetter er allerede solgt til de 21 ulike konkurransene. Det er litt over halvparten av alle billettene. Hopp stor bakke i Holmenkollen er mange ivrige etter å se. Konkurransene med de norske skihopperne i Midtstubakken er ikke like populære. Men Tom Hilde og flere av de andre hopperne har gjort det bra i helgen. Derfor tror arrangørene på økt billett-salg.

Ikke alle kjøper billett. De står heller i skogen og heier skiløperne forbi i løypa. Først ble det bestemt at folk ikke kunne tenne opp bål. Skiløpere som har astma skulle skjermes mot røyken. Men nå sier arrangørene at det er greit å fyre bål likevel.

Siste utgave

På forsiden nå