Sport

Rekord-dyr overgang

Fernando Torres er tidenes dyreste spiller i engelsk fotball. Han er solgt til fotball-laget Chelsea for 460 millioner kroner.

Fernando Torres har spilt for fotball-laget Liverpool i Storbritannia. Fansen har ikke likt at deres spanske helt bytter lag. Men Torres tror selv at han får det bedre i Chelsea. Laget kjemper om triumfer både i den britiske fotball-ligaen og i  mesterligaen.
– Dette har vært noen vanskelige dager for meg, spesielt fordi jeg forlater Liverpool. Men jeg er sikker på at dette er et av de største stegene framover i min karriere. Chelsea er den type klubb jeg ønsker å spille for. De er en av de største klubbene i Europa, og kjemper alltid om alt. Alle fotballspillere har et mål om spille for de beste klubbene i verden. Det får jeg nå, sa Torres etter at nyheten ble kjent.
26-åringen har signert fem og et halvt år lang avtale med Chelsea.


Mandag var salgs-avtalen klar. Liverpool får altså nesten en halv milliard kroner fra Chelsea for spissen sin. Samme dag kjøpte Liverpool Andy Carroll fra Newcastle. Det betalte de 322 millioner kroner for. Både overgangen for Torres og for Carrol er nye rekorder. Den gamle var fra 2008. Da betalte lagt Manchester City omtrent 300 millioner kroner for Robino, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Carrol skal spille for Liverpool fram til 2016, skriver Liverpool på sitt nettsted.  Carroll har fått tildelt draktnummer 9 i Liverpool.

Fernando Torres er både verdensmester og europamester med Spania. Han skåret sju mål på sju kamper for Liverpool mot Chelsea. Totalt ble det 65 mål på 102 ligakamper for laget fra Anfield. Han endte med 81 mål totalt på 142 kamper for Liverpool.

Chelsea fikk mandag også fullført avtalen med Benfica. Dermed blir den brasilianske forsvars-spilleren David Luiz også på det britiske laget.

Mer fra Sport

På forsiden nå