Sport

Endelig gull til Sverige

Endelig satt smøringen for svenskene. Charlotte Kalla og Ida Ingemarsdotter tok gull i sprint i VM. De norske jentene vant bronse. Sprint-gutta vant sølv.

– Dette kjennes utrolig stort. Det hadde jeg nesten ikke tort å håpe på da jeg våknet i morges, sier Charlotte Kalla til den svenske kanalen SVT.

Hun gikk siste etappe for Sverige i lagsprinten i verdens-mesterskapet (VM) på ski i Holmenkollen. Det var Maiken Caspersen Falla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen som gikk inn til bronse for Norge.

Lagsprinten for herrene endte med gull til Canada. Petter Northug og Ola Vigen Hattestad gikk Norge inn til sølv. Russland vant bronsen.

LES MER HER: Smurte seg bort

Charlotte Kalla slo til med kjemperykk tidlig på den siste etappen. Hun fikk mange meters avstand til Astrid Uhrenholdt Jacobsen fra Norge og Krista Lähteenmäki fra Finland. Det holdt helt inn til mål. Lähteenmäki var også sterk på slutten. Dermed endte det med bronse-medalje til det norske sprintlaget for kvinner, skriver nyhetsbyrået NTB.

Canada hadde med Devon Kershaw og Alex Harvey på herre-laget. Gullet onsdag var landets første i mesterskapet. Det er også deres første langrenns-gull i et VM noensinne, skriver nettavisa VG Nett.

Siste utgave

På forsiden nå