Sport

Vil bli best i verden

Norske Suzann «Tutta» Pettersen vant sin åttende seier i golf-turneringen LPGA. Nå vil hun bli best i verden.

Etter seieren søndag er Suzann «Tutta» Pettersen på en andreplass på lista over de beste kvinnelige golferne i verden. Nå drømmer hun om å dytte Tseng Ya-ni ned fra toppen av lista. Ya-ni leder.

– Andreplass på rankingen betyr ikke mye for meg. Jeg prøver å ta igjen Ya-ni. Da må du vinne turneringer, sa Pettersen på presse-konferansen etter seieren. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: «Tutta» vant finalen

Pettersen spilte ikke godt nok i 2. runde lørdag. Men en strålende sisterunde søndag sendte henne tilbake i kampen om seieren. Det var under LPGA-turneringen i North Plains i delstaten Oregon i USA.

– Jeg trodde ikke jeg skulle sitte her som vinner da jeg varmet opp på begynnelsen av dagen, sa hun.

Pettersen spilte omspill mot sørkoreanske Choi Na-yeon. På første ekstrahull avgjorde Pettersen turneringen.

Pettersen sa at hun vant for familievennen Annan Forbes Hennie. Han døde i en fallskjerm-ulykke i forrige uke. Den var ved Jarlsberg flyplass i Tønsberg i Vestfold. Tutta sier at sommeren har vært tøff. Hun har også vært veldig preget av det som skjedde i Norge 22. juli.

– Det har vært en brutal sommer. Det får deg til å forstå at livet ikke bare handler om golf, sa 30-åringen.

Til nå har Pettersen spilt inn 5,4 millioner kroner i premiepenger på LPGA-touren i 2011. Det var «Tuttas» andre seier i en turnering på rad og hennes tredje i år. Totalt har hun vunnet åtte turneringer på LPGA-touren.

Mer fra Sport

På forsiden nå