Sport

Mistenkes for juks med fotball-kamp

Fotball-laget Østsiden vant overraskende 3-4 mot laget Follo. Nå undersøker Follo om spillere jukset med resultatet.

Fotball-klubben Follo tok kontakt med Norges Fotballforbund (NF). Klubben fikk informasjon fra noen som mente at Follo-spillere hadde vært med på kampfiksing. Det betyr å sørge for et spesielt resultat i en fotballkamp. Det gjøres for at noen skal tjene penger på å vedde om resultatene. Kriminelle tar kontakt med fotball-spillere for å få dem til å jukse med resultatene.

Follo og Østsiden spilte kamp 24. juni. Etter 65 minutter ledet Follo kampen 3-0. Alle trodde seieren var klar. Men i siste del av kampen, fikk Østsiden plutselig inn hele fire mål. Etter kampen, ønsker Follo selv å undersøke om noen av deres spillere drev med kampfiksing.

– Vi vet ikke om informasjonen vi har fått, er riktig. Men fordi dette er så alvorlig, har vi kontaktet NFF. Det er ikke lagt fram noen bevis, sier Follo-leder Ole Bjørn Fausa til nyhetsbyrået NTB.

– Det er snakk om to spillere. Vi tar denne saken veldig alvorlig. Vi har sendt all informasjon til NFF. Det er de som følger opp saken, sa Fausa.

24 juni spilte også klubben Asker mot Frigg. Asker tapte 7-1. Nå har også Asker-ledelsen tatt kontakt med NFF.

– Vi har ikke funnet noe spesielt som tyder at det har skjedd noe ulovlig. Men resultatet var så spesielt at jeg tok kontakt med NFF. Det gjorde jeg på lørdag, sier daglig leder i Asker, Arne Knoph til avisa Dagbladet.

Avisene Dagbladet og VG skriver at det kan være mafia med bakgrunn fra Jugoslavia som driver kampfiksingen.

– NFF har fått informasjon om at folk fra Jugoslavia som bor i Sverige skal ha noe med saken å gjøre. Informasjonen kan være riktig eller gal. Jeg kan i øyeblikket ikke si noe om det. Det sier generalsekretær i NFF Kjetil Siem til VG.

Noen kilder hevder at kriminelle kampfiksere har kontaktet norske fotball-spillere. Det skriver Dagbladet.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå