Sport

Stabæk kan miste tolv spillere

Fotballaget Stabæk rykker ned til 1. divisjon. Tolv spillere kan slutte på laget.

Fotballaget Stabæk fra Bærum rykker ned fra eliteserien. De må spille i 1. divisjon neste sesong. Det ble klart etter at de tapte for Viking søndag.

Stabæk ligger sist i eliteserien. De har tatt 14 poeng på 27 kamper.

I 2008 var situasjonen helt annerledes. Da vant laget eliteserien, etter å ha rykket opp fra 1. divisjon i 2005.

LES MER HER: Stabæk må låne millioner av kroner

Tolv av spillerne fra årets lag kan slutte i klubben, skriver nyhetsbyrået NTB.

Ni av spillerne i klubben er inne i sitt siste år med kontrakt, eller de lånt ut fra andre klubber. Det melder lokalavisa Budstikka.

Jan Kjell Larsen, David Hanssen, Elfar Helgason, Fredrik Brustad og Bjarni Olafur Eriksson har kontrakter som snart går ut. Tre spillere har vært lånt ut til Stabæk. De er Kim André Hunstad (Kjelsås), Sean Cunningham (Molde) og Abdurahim Laajab (Vålerenga).

I tillegg kan tre andre spillere slutte. Herman Stengel har sagt at han ikke vil bli med ned til 1. divisjon. Også Christer Kleiven og Veigar Páll Gunnarsson kan være på vei bort.

LES MER HER: Stabæk godtar ikke straffen

Trener Petter Belsvik er likevel ikke bekymret for at sitasjonen blir like ille som sist vinter. Da hadde klubben bare seks spillere klare i januar.

– Jeg vet vi ligger bedre an nå enn da. Mange av spillerne har ikke fått gjort sitt beste denne sesongen, men vi kommer til å bli bedre neste år. Nå får vi en hel vinter sammen, sier Belsvik til Budstikka.

Treneren sier han regner med å stille med et veldig bra lag til når sesongen starter.

– Målet vårt er enkelt, vi skal tilbake til eliteserien, sier han.

Siste utgave

På forsiden nå