Sport

Klar for hovedrunden i EM

Håndball-jentene må skjerpe spillet sitt i EM, mener flere. Mandag møter jentene Frankrike, mens Sverige er motstander tirsdag.

Håndball-jentene vant den siste kampen i gruppespillet i europa-mesterskapet (EM) lørdag. Det ble 18-17 mot Ukraina, og lenge så det ut til at Ukraina kunne vinne. De norske jentene spilte godt i forsvar, men angrepene var ikke så bra.

Spillerne skåret bare 18 mål på 44 skudd. Det er det laveste antallet mål på hele 462 kamper.

Men det var Norges tredje seier av tre i gruppespillet. Norge gikk videre til hovedrunden med full pott med poeng. Det betyr at én seier i hovedrunden kan være nok for å sikre plass i semifinalen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Sliter med EM-spillet

Første motstander blir Frankrike mandag. Så venter Sverige tirsdag og Danmark torsdag.

I helgen fikk spillerne på landslaget kritikk av flere. På Twitter og andre sosiale medier er det mange spydige meldinger om dårlig spill. Mennenes landslags-målvakt Ole Erevik skriver blant annet: «Mener det er meningsløst å forsøke å snakke opp damehåndball til mer enn hva det er. Hvertfall når nivået er som i stenalderen».

Landslagets kaptein Marit Malm Frafjord kan leve med kritikken.

– Jeg vet ikke helt om jeg skal begi meg inn på å diskutere dette for fullt. Det viktigste er vel å vinne, men jeg er enig i at vi ikke har spilt veldig bra, sier Malm Frafjord til NTB.

LES MER HER: Berget såvidt seieren

Nå må jentene uansett prøve å heve spillet mot Frankrike mandag. Frankrike tapte finalen i verdens-mesterskapet (VM) mot Norge i fjor. Men de var da uheldige og mistet to av de beste spillerne med skade før gullkampen. Lørdag blåste de franske jentene Sverige helt av banen med 24-17.

Sverige er det siste laget som har vunnet over Norge i en kamp i et EM-sluttspill. Det skjedde på Lillehammer for to år siden. Da endte kampen 19-24. Da var et par viktige norske spillere blitt syke og kunne ikke spille.

LES MER HER: Dropper håndball-stjerne i EM

Danmark har mange unge spillere som ivrer etter seier. Laget vant over Norge i en turnering bare ti dager før EM.

– Norge kjenner vi. Vi har hatt noen kamper mot dem inn mot EM. Men vi vet at de alltid er bedre i mesterskapene. Det ville vært spennende med en gruppefinale mot dem, sier Danmarks storskytter Stine Jørgensen til NTB.

For de som vil se Norges kamper, så har kampene mot Frankrike og Sverige tidlig start. De sendes på TV 2 klokka 18.10.

Siste utgave

På forsiden nå