Sport
Bildet viser en alvorlig Lance Armstrong under intervjuet.

Innrømmet doping

Lance Armstrong innrømmet doping i et intervju med Oprah Winfrey. Syklisten var dopet alle de sju gangene han vant rittet Tour de France.

I fjor mistet Lance Armstrong de sju seirene sine i rittet Tour de France. Det skjedde etter at flere fortalte at syklisten har dopet seg i mange år.

Til nå har ikke Armstrong ikke innrømmet dopingen. Derfor håpet mange han ville gjøre det i et TV-intervju med talkshow-dronningen Oprah Winfrey. Det ble sendt natt til fredag norsk tid.

Det gjorde han. 41-åringen innrømmet å ha brukt alle mulige typer doping helt siden 1990-tallet. Det gjaldt både bloddoping, kortison, veksthormoner, testosteron og EPO.

– Dette kommer for sent. Det er antagelig for sent for de fleste. Og det er min feil, sa Armstrong, ifølge britiske telegraph.co.uk.

LES MER HER: Armstrong mister seiere

Flere andre på sykkellaget til Armstrong har også innrømmet at de dopet seg i mange år. Det var den mest profesjonelle dopingen i amerikansk sykkelsport. Det sa antidoping-byrået (USADA), som etterforsket saken.

– Det var helt klart profesjonelt. Og det var helt klart smart. Hvis du kan kalle det for smart, sa Armstrong i intervjuet.

LES MER HER: Armstrong gir opp doping-kampen

Armstrong måtte også svare om dem han har plaget. Han skal ha truet og kjeftet på flere av dem som har sagt at Blant annet har han kjeftet på en annen syklist som sa at han dopet seg. Massøren for sykkellaget til Armstrong har også snakket om dopingen. Armstrong skal ha kalt henne en hore.

– Hun er en av dem jeg må be om unnskyldning til. En av dem jeg oppførte meg som en bølle mot. Jeg var en bølle på den måten at jeg prøvde å kontrollere historien. Hvis jeg ikke likte det noen sa, prøve jeg å kontrollere det. I hodet mitt laget jeg grunner som at de var ulojale eller dårlige venner, sier Armstrong.

Mer fra Sport

På forsiden nå