Sport

Nordmann får prøve seg i amerikansk toppfotball

En nordmann skal spille for det amerikanske fotball-laget Detroit Lions. Han fikk jobben etter at han la ut en video på YouTube.

Håvard Rugland har fått en prøvekontrakt med det amerikanske fotball-laget Detroit Lions. 28-åringen ble oppdaget på nettstedet YouTube. Der hadde han lagt ut en video hvor han sparker fotball. Videoen er sett nesten 3 millioner ganger.

Videoen førte til at han ble invitert på trening med lagene New York Jets og Detroit Lions. Torsdag fikk 27-åringen fra Ålgård i Rogaland en prøvekontrakt med Detroit Lions.

– Det var en spesiell følelse. Tilbudet kom plutselig. Jeg hadde ikke forberedt meg på det, sier Rugland til kanalen NRK.

Detroit Lions er et lag som spiller i ligaen NFL. Det er den nasjonale fotball-ligaen og det øverste nivået av amerikansk fotball.

Han regner med det blir vanskelig å få en plass som kicker på laget. Kick betyr spark. Rugland konkurrerer mot den kjente spilleren David Akers.

– Jeg er nødt til å overbevise Lions om at jeg er den beste kickeren, og konkurransen er ikke akkurat liten i Akers. Han har dominert NFL de siste sesongene, sier Rugland.

Rugland har fått kallenavnet «Kickalicious». I videoen viser han at han kan sparke langt og presist. Han sparker fotballer til kamerater i videoen. Blant annet sparker han fotballen fra veien og til en bil som kjører. Og fra en vei og opp til en togbro over veien.

Tidligere har nordmannen Jan Stenerud fra Fetsund hatt en karriere i amerikansk fotball. Stenerud var også kicker. I 1970 vant den tidligere skihopperen konkurransen Super Bowl med laget Kansas City Chiefs. Han spilte også for Green Bay Packers og Minnesota Vikings.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå