Sport

– En kamp mot Brækhus betyr ingenting

Holly Holm slutter med boksing og vil ikke ha kamp mot Cecilia Bræhus. Frykt for å møte nordmannen har ingenting å gjøre med saken, sier Holm.

– At jeg ikke møter Brækhus betyr ingenting for boksekarrieren min. Jeg har hatt en fantastisk karriere, sier Holly Holm, ifølge nettstedet Boxingscene.com.

Den amerikanske boksestjernen meldte tirsdag at hun slutter. Dermed blir det ingen storkamp mot norske Cecilia Brækhus.

31 år gamle Brækhus har lenge ønsket en kamp mot Holm. Brækhus har flere verdensmester-titler i klassen weltervekt. Det samme har Holm. Derfor ville Brækhus bevise at hun er bedre enn Holm.

Men forhandlingene om en kamp har gått tregt. Folkene som jobber for Holm og Brækhus har kranglet på e-post og beskyldt hverandre for å lyve.

– Jeg tror ikke de verken vil eller tør ta denne kampen, sa Nisse Sauerland til NTB i forrige uke. Han har jobbet med å få til kampen for Cecilia Brækhus.

LES MER HER: – Brækhus er verdens beste

Men Holm sier at hun ikke føler seg truet av Brækhus. Hun sier hun har sagt ja til mange tøffe kamper før.

– At jeg ikke møter Cecilia Brækhus, betyr ikke noe. Jeg har møtt og vunnet over alle de beste bokserne i verden. Jeg har en karriere jeg er stolt av, sier Holm.

Hun fortsetter med idrett selv om hun slutter med boksing. Hun vil heller satse på kampsporten mixed material art (MMA).

– Jeg ønsker Cecilia lykke til videre i sin karriere, samtidig som jeg går videre med min. Jeg har alltid sagt at jeg skulle holde på med boksingen så lenge jeg hadde et hjerte for boksesporten, sier Holm.

Cecilia Brækhus er lei seg for at det ikke blir noen kamp.

– Jeg er veldig skuffet, for jeg har virkelig hatt lyst til å bokse mot Holly Holm. Jeg er også skuffet for andre bokse-interesserte, som aldri får se denne kampen, sier Brækhus.

Holm skal bokse én kamp til før hun slutter. Det blir hennes 38. kamp. Den er mot Mary McGee i Albuquerque 11. mai.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå