Sport
Bildet viser en mann som tar en annen mann i hånda. Alex Ferguson slutter som manager for fotballaget Manchester United etter 26 år. Søndag hylles han av fansen under sin siste kamp på hjemmestadion. Ved siden av ham er David Moyes, som blir ny manager.

Fansen tar farvel med Ferguson

Fansen til fotballaget Manchester United vil trolig både gråte og juble søndag. Da leder manager Alex Ferguson sin aller siste kamp hjemme.

Alex Ferguson slutter som manager for den britiske fotballklubben Manchester United. Det ble kjent denne uka. Søndag leder han laget gjennom sin siste kamp på stadion hjemme på Old Trafford.

Folk betaler masse penger for å få billetter. Det er ventet at manageren hylles med mange følelser og tårer. Trolig vil folk klappe og juble gjennom store deler av kampen.

LES MER HER: Tar farvel med Manchester United

Fansen har sett Ferguson lede United gjennom mange seire og gull i den engelske eliteserien Premier League. Han har trent laget i 26 år. United har allerede vunnet årets ligagull. Mandag skal spillere og ledere på æresrunde. Den går i åpen buss gjennom Manchesters gater.

Søndagens kamp er mot laget Swansea. Den aller siste kampen skjer borte søndag 19. mai. Den er mot laget West Bromwich. Der tilbyr folk med billetter å selge dem for 23.000 kroner, ifølge den britiske avisa The Mirror. Oppgjøret blir Fergusons aller siste i en flott karriere.

LES MER HER: Slutter som manager i Manchester United?

71 år gamle Ferguson kalles for «Fergie». Etter siste kamp gir han jobben videre til skotske David Moyes. Moyes har trent fotballaget Everton. De to tenker ganske likt, ifølge flere eksperter. De går for hardt arbeid, å stille tøffe krav og være nøye med detaljer. Moyes får en tøff jobb med å gjøre fansen fornøyd.

Ferguson har jobbet seg gjennom 1.604 kamper med United. 965 av dem har endt med seier, mens 360 ble uavgjort. United har skåret 2.957 mål med ham som trener. Bare 1.444 mål har de sluppet inn, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Ferguson skal fortsette som direktør og rådgiver i United. Enkelte fotball-kommentatorer frykter at dét vil kunne bli et problem for Moyes. På 1970-tallet slet klubben etter at Matt Busby gikk fra å være manager til å bli direktør.

Men Roy Hodgson er ikke bekymret. Han trener landslaget til England.

– For en nyansatt manager er jeg sikker på at Ferguson vil være en stor ressurs. Det er ingenting han ikke vet om fotball og Manchester United. Han har brukt mye tid gjennom sin karriere med å hjelpe yngre managere, sier Hodgson til Talksport.

Moyes skal ha vært Fergusons førstevalg til å ta over jobben.

Også laget Chelseas manager Rafael Benítez har tro på Moyes. Selv om Benítez har hatt flere store kranglet med ham.

– Han er en god manager. Jeg er sikker på at han vil kunne konkurrere i toppen og vinne trofeer. Han tar over et veldig godt lag. Det kan vise seg å bli en meget god ansettelse, men tiden vil vise, sier Benítez.

Mer fra Sport

På forsiden nå