Sport

Bolt løper for rekord på Bislett

Usain Bolt er en av 16 verdensmestere som kommer til Bislett Games torsdag kveld. Bolts mål for kvelden er å sette ny rekord på 200 meteren.

Klokka 21.48 torsdag kveld starter 200 meteren på Bislett. Da skal Usain Bolt prøve å sette ny banerekord. Den tilhører Frankie Fredericks. I 1996 løp han på tiden 19,82. 

Sist Bolt løp 200 meter på Bislett var i 2011. Da vant han på tiden 19,86.

LES MER HER: Spent Bolt er i Oslo

Mye dreier seg om Bolt når han skal løpe på Bislett for tredje året på rad. Han er den raskeste løperen på jorda.

På 200 meteren skal han løpe mot blant andre Jaysuma Saidy Ndure. Det er veldig liten sjansen for at Ndure løper fortere enn Bolt. Men en skikkelig duell kommer det til å bli. Også for Ndure blir 200-meteren torsdag den første han løper i år.

– Jeg vet ikke om det er mulig å slå Bolt, men når vi møtes, prøver jeg alltid å løpere fortere enn ham, sier Jays.

LES MER HER: Satte ny rekord

Steinar Hoen er direktør for Bislett Games. Han har klart å få 16 verdensmestere til årets stevne. Men de 15 andre kommer i skyggen av Usain Bolt. Det er han som skaper showet og stemningen. Og det er han de 15.000 tilskuerne først og fremst kommer for å se.

Men det blir også spennende å se hvordan det går med spydkasteren Andreas Thorkildsen. Han slet i fjor og endte på en skuffende sjetteplass i OL. Han har ikke startet så bra i år heller. Men sist lørdag kastet han 84,64 meter i Florø. Det kan tyde på at han begynner å komme i form.

LES MER HER: Thorkildsen må hvile mer

Løperen Henrik Ingebrigtsen skal også i aksjon på Bislett. Han skal prøve å sette ny norsk rekord på en engelsk mil.

– Formen er god, og dersom alt klaffer, satser jeg på ny norsk rekord, sier Ingebrigtsen til NTB.

Det blir også spennende å se hvordan Ezinne Okparaebo klarer seg på 100-meteren. Hun vant denne distansen på Bislett for ett år siden. Men hun sliter nå med en skade i en tå.

Siste utgave

På forsiden nå