Sport

Sjekker India før VM i sjakk

Sjakkspiller Magnus Carlsen og manager Espen Agdestein skal sjekke forholdene i India før verdens-mesterskapet i sjakk.

Magnus Carlsen og manager Espen Agdestein reiser vil India i august. De vil se på forholdene før Carlsen skal spille mot Vishy Anand i verdens-mesterskapet i sjakk. Men Carlsen skal ikke spille sjakk under turen i august, ifølge Agdestein. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Det norske støtteapparatet rundt Magnus Carlsen håper å kunne reise til Chennai i India i slutten av august.

– Det er viktig for Magnus å få et inntrykk av alt før VM-kampen. Det er slik at han ikke sitter der med masse nye inntrykk, sier Agdestein til NTB.

LES MER HER: VM-nekt vekker sterke reaksjoner

Fortsatt er ikke planene for reisen til India helt klare. Men Agdestein sier at det trolig vil bli avholdt en internasjonal pressekonferanse når de er der. Men det blir ikke spilt noem form for organisert sjakk.

– Det blir ikke noe turneringsspill. Det er kun hvis det dukker opp noe, som vi blir invitert med på av inderne. Det endelige opplegget kan nok bli klart i løpet av en ukes tid, sier Agdestein.

Norske Magnus Carlsen er regnet som en av verdens beste sjakkspillere. Han skal møte regjerende verdensmester Anand i inderens egen hjemby. Tittelkampen vil bli gjennomført i perioden 6. til 26. november 2013.

Siste utgave

På forsiden nå