Sport
Bildet viser Suzann  «Tutta» Pettersen som holder opp en pokal etter å ha vunnet Evian-mesterskapet i Frankrike søndag.

Tutta skal bli verdens beste

Golfspilleren Suzann Pettersen feiret en stor seier denne helga. Nå vil hun bli best i verden.

Golf-spilleren Suzann Pettersen, som kalles Tutta, vant en viktig seier søndag. Da vant hun en major-turnering i Golf for andre gang. Det var Evian-mesterskapet i Frankrike. Major-turneringene er noen av de viktigste golf-turneringene i verden.

Tutta sier hun vil bli best i verden. Da må hun vinne flere major-turneringer.

– Hvis det er det jeg vil nå, må jeg bli vant til følelsen av å vinne og gjøre det bra under press. Det er det jeg trener for. Det er derfor jeg står opp hver morgen, sier Tutta.

LES MER HER: Tutta blant de beste

Etter søndagens seier går hun fra 2. plass til 3. plass på lista som måler de beste spillerne i verden. Hun har ligget på 2. plass før. Men aldri på 1.

Der ligger nå spilleren Park In-bee fra Sør-Korea. Hun vant de tre første major-turneringene i år. Men hun klarte bare en 67.-plass søndag.

LES MER HER: Mye penger til Tutta

Pettersen vant 2,9 millioner kroner for Evian-seieren. Men pengene er ikke viktigst, sier hun.

– Jeg føler meg veldig heldig som får gjøre det jeg gjør. Jeg føler meg på topp og er frisk. Jeg har en fantastisk gruppe rundt meg. De gjør meg hele tiden til å bli en bedre person og spiller. Det gjør meg bedre på golfbanen. Jeg har vært mer avslappet på banen det siste året, sier Tutta.

Mer fra Sport

På forsiden nå