Sport

Lader opp med film, god mat og litt trening

Torsdag er det hviledag for ski-jentene. Fredag, lørdag og søndag venter årets tre siste etapper i Tour de Ski.

Therese Johaug imponerte alle opp slalåm-bakken i Val di Fiemme. Hun er fremdeles manges favoritt, selv om hun er på 3.-plass i touren. Astrid Uhrenholdt Jacobsen leder 44,7 sekunder foran Johaug. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES OGSÅ: Hvem går først opp «monsterbakken»?

Selv om torsdag er fridag var det likevel viktig med en liten treningsøkt. Den tok hun sammen med Jacobsen, som leder sammenlagt.

Når Johaug ikke går på ski, setter hun pris på å ta det veldig med ro.

– Jeg bruker tiden til å slappe av i senga, kanskje se en film. Da må det nok bli en romantisk komedie, forteller Johaug til NTB.

Den siste filmen hun så var «Love Actually» i Lenzerheide.

– Den så vi også i Davos før jul sier Johaug.

Det blir også litt trening på fridager. Landslagstreneren har oppskriften på en god hviledag.

– Spise, slappe av, gå på ski. Spise, slappe av, joggetur. Det er det samme igjen. Og så blir det litt fysio-behandling. Det aller viktigste på en hviledag er å opprettholde næringsinntaket. Drikke mye vann og spise god mat. Derfor har vi også hentet inn en kokk ned hit. Det gjør vi for å sprite opp litt i matveien, sier landslagstrener Egil Kristiansen.

Egil Kristiansen vil ikke si hvem han tror kommer til å vinne sammenlagt. Han tar renn for renn. Det gjør også ski-jentene.

– Både Astrid og Therese ser veldig greie ut, og det er et godt tegn. Jeg tør ikke å spå vinneren. Den første opp på toppen er den beste. Vi er nødt til å ta ett renn om gangen, og fredag handler det om en jaktstart på 15 kilometer, sier Kristiansen til NTB.

Tidligere var det ventet at konkurransen kom til å stå mellom Marit Bjørgen og Therese Johaug. Men Bjørgen har avbrutt touren og reist hjem på grunn av sykdom.

Siste utgave

På forsiden nå