Sport

Stortap i Superbowl

Stjernen Peyton Manning håpet på ny seier i finalen i amerikansk fotball. Isteden ble det en av de største tapene i Superbowl noensinne.

Peyton Manning har hatt en flott sesong med ny rekord i amerikansk fotball. Han kastet 55 touchdown-pasninger i grunnserien.

Søndag skulle han vinne den store finalen Superbowl for andre gang. Han spiller på laget Denver Broncos.

Men slik gikk det ikke. Isteden fikk motstanderne Seattle Seahawks skåret etter 12 sekunder i hver halvdel. De vant stort over Denver Broncos med 43-8. Det er det tredje verste tapet i en slik finale noensinne.

- Det er skuffende for hele laget. Vi har jobbet hardt for å komme hit, og har måttet klatre over mange hindre på veien. Å avslutte på denne måten er veldig skuffende. De spilte bedre enn oss og fortjente å vinne, sa Manning.

LES MER HER: Vil vinne Superbowl

Kampen fikk en fæl start for Denver. De tapte poeng allerede før en Seattle-spiller hadde hatt hendene på ballen. Det skjedde da Manning tok et skritt fram for å rope en beskjed. Det var mye støy. Manning hadde ikke gjort seg klar da ballen ble kastet til ham. Den seilte over skulderen hans og inn i egen målsone. Dermed fikk motstanderne to poeng.

Seattles forsvarer Malcolm Smith klarte å ta ballen da Manning kastet feil. Han løp 69 yards tilbake og sørget for touchdown. Smith ble som representant for hele forsvaret kåret til finalens mest verdifulle spiller. Quarterback Russell Wilson fikk også mye skryt for spillet sitt.

– Dette er et fantastisk lag. Gutta ville ikke godtatt noe annet enn seier, sa Seattles trener Pete Carroll.

Seattle ble mester i amerikansk fotball for første gang, skriver nyhetsbyrået NTB. De er kjent for å ha det beste forsvaret i den amerikanske ligaen NFL.

Fansen jublet høyt etter seieren. Det var andre gang Seattle var i finalen. Men i 2006 tapte de 10-21 mot Pittsburgh Steelers.

– Det er en fantastisk følelse å kunne ta Lombardi-trofeet hjem til Seattle, sa klubbeier Paul Allen.

Superbowl var i år i East Rutherford i delstaten New Jersey i USA.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå