Sport

– Norge er ikke favoritter

Søndag er det stafett i langrenn for herrene i De olympiske leker. Martin Johnsrud Sundby sier at Norge ikke er favoritter til å vinne.

De norske langrenns-gutta har ikke gjort det særlig bra i De olympiske leker (OL) i Russland. Fredag ble Chris Jespersen beste nordmann i 15 kilometers-rennet i klassisk skiløp. Fredag var sveitsiske Dario Cologno overlegen. Martin Johnsrud Sundby leder verdenscupen. Men han havnet helt nede på 13. plass på fredag.

I hele vinter har Norge vært favoritt til å vinne gullet i stafett i OL. Etter fredagens løp er det mer usikkert om Norge fortsatt er favoritter. De norske tapte mye. Spesielt til de to beste, Cologna og svenske Johan Olsson. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Martin Johnsrud Sundby tror ikke Norge er favoritter lengre.

– Nei. Svenskene har tre mann på laget som har vunnet medaljer. De er store favoritter slik jeg ser det nå. Norge har gjort det dårlig både i skiathlon og 15 kilometer. Jeg er bekymret. Vi må finne på noe veldig smart for å være i nærheten, sa Sundby fredag.

Sundby har en god forklaring på hvorfor det gikk dårlig på fredag.

– Jeg gikk rett og slett for dårlig. Det er ikke noe verre enn det. Idrett er hardt og brutalt. Har du en dårlig dag, havner du langt nede på resultatlistene i OL, sier han.

Vidar Løfshus er sjef for skilandslaget. Han sier også at Sverige er favoritter til å vinne stafetten søndag.

Chris Jespersen tror Norge har en sjanse til å vinne.

– Vi kan ha en bra sjanse til å kjempe om gull. Men vi er helt avhengig av Petter Northug, sier Jespersen til nettavisa vg.no.

Northug trente lett på torsdag. Han følte seg ikke i form. Alle håper at Northug er i form til søndag.

Det er flere skiløpere som er aktuelle for å være på Norges lag. Disse er Martin Johnsrud Sundby, Chris Jespersen, Sjur Røthe, Petter Northug, Eldar Rønning, Ola Vigen Hattestad og Tord Asle Gjerdalen.

Fire av dem skal gå for Norge.

Landslagssjef Løfshus er sikker på at Martin Johnsrud Sundby skal gå for Norge. Trolig vil også Eldar Rønning få en plass på laget.

Stafetten starter kl. 11.00 søndag.

Siste utgave

På forsiden nå