Sport

– Beste løpet i karrieren

Skiløper Marit Bjørgen vant tremila søndag og kan vinne verdenscupen. Men rennet ble preget av uhellet til Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Skiløper Marit Bjørgen lå 71 poeng bak Therese Johaug sammenlagt i verdenscupen i langrenn. Tidligere hadde Bjørgen sagt at hun hadde gitt opp å vinne sammenlagt. Men nå har hun tatt innpå igjen. Søndag vant hun tremila i Holmenkollen.

Dermed er det bare 39 poeng opp til Therese Johaug. Johaug leder verdenscupen. Neste helg går de to de siste rennene i verdenscupen. Det skjer i Falun i Sverige.

– Det var et utrolig bra løp. Jeg følte meg bra, sier Bjørgen til avisa VG. Hun mener løpet var ett av de aller beste i karrieren.

Johaug ble nummer to i Holmenkollen søndag. Hun kom i mål halvannet minutt etter Bjørgen.

– Jeg hadde litt glatte ski, så jeg klarte ikke å henge på i motbakkene. Men Marit var i en klasse for seg i dag, sier Johaug.

Det ble dramatikk i søndagens renn. Astrid Uhrenholdt Jacobsen kjørte ut i en sving etter en mil. Hun skled under sikkerhetsnettet og krasjet inn i en stolpe. Skiløperen slo seg i hodet, skulderen og hofta. Jacobsen måtte kjøres til sykehus i ambulanse. Der viste det seg at hun hadde fått en hjernerystelse.

– Jeg fikk vite om det først da jeg kom i mål. Da ble jeg litt skremt, men ryktene sier at det ikke har gått så ille. Så vondt som hun har hatt det i det siste, og så får hun dette. Det er urettferdig. Vi får bare håpe at det ikke er noen alvorlige skader, sier Bjørgen til nyhetsbyrået NTB.

Broren til Jacobsen døde brått rett før De olympiske leker (OL).

Lørdag ble skiløper Martin Johnsrud Sundby nummer to på mennenes femmil. Han fikk så mange poeng at han nå har vunnet verdenscupen sammenlagt.

Siste utgave

På forsiden nå