Sport
Bildet viser landslagssjef Roy Hodgson og midtbanespiller Steven Gerrard på en pressekonferanse før kampen mot Uruguay i kveld.

Liverpool mot Suarez

Suarez kommer til å møte mange av lagkameratene fra Liverpool under fotballkampen mellom England og Uruguay i VM i kveld.

Under Englands første kamp i verdensmesterskapet (VM) i fotball var halvparten av spillerne fra laget Liverpool. Når Luiz Suarez kommer ut på banen for Uruguay i kveldens kamp, møter han mange av lagkameratene fra Liverpool. Det skriver nettavisa vg.no.

Steven Gerrard spiller sammen med Luis Suarez i Liverpool. Han sier at de er venner fram til avspark på Arena de São Paulo i kveld.

– Hvis jeg går forbi ham i spillertunnelen, sier jeg hallo og tar ham i hånden. Men i det øyeblikket ser jeg ikke på folk som venner eller klubbkamerater, sier Gerrard ifølge avisa The Guardian.

LES OGSÅ: Spania ute av VM

Gerrard mener engelskmennene må spille godt i forsvar.

– Nøkkelen er hvordan vi forsvarer oss. Styrkene til Uruguay ligger i de offensive spillerne deres, Edinson Cavani, Diego Forlan, Gaston Ramirez og Luis Suarez. De kan skape mye trøbbel for dette engelske laget, sa Gerrard. Det skriver nettavisa db.no.

I forrige kamp var det hele fem Liverpool-spillere som startet for England. Britiske aviser skriver at Roy Hodgson starter med det samme laget i kveld.

Kampen er viktig for begge lagene. Både Uruguay og England tapte sine første kamper i VM. Derfor trenger begge lagene en seier i kveld for å kunne gå videre i VM.

Hodgson sier at han og resten av det engelske landslaget føler på presset. De merker at det engelske folket er sultne på nye VM-triumfer.

– Vi ønsker å gå videre, så vi må ha gode resutlater de neste to kampene. Ingen rømmer fra ansvaret, men å bekymre seg kommer ikke til å løse noen ting. Dette er «knockout-fotball», selv om vi fremdeles er i gruppespillet. Et hvert lag som taper den første kampen havner tidlig i den situasjonen, sier han.

Luis Suarez sto over Uruguays første VM-kamp. Det er bare en måned siden han gjennomgikk en kneoperasjon. Det har vært en kamp mot klokka for å bli klar til VM.

Suarez har veldig lyst til å spille mot England. Det er sannsynligvis noe av grunnen til at han ikke var på banen da Uruguay tapte 3-1 mot Costa Rica.

Fredag spiller Italia mot Costa Rica.

– Det er ikke lengre noen svake lag, alle har lært hvordan de skal spille fotball, sier Daniele De Rossi. Han er midtbanespiller for Italia. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Kveldens kamper er:

Colombia - Elfenbenskysten klokka 18.00 på NRK

Uruguay - England klokka 21.00 på TV 2

Japan - Hellas klokka 00.00 på TV 2

Mer fra Sport

På forsiden nå