Sport

– Uten uhellene hadde jeg sluttet

Skiløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen har falt stygt på sykkel og krasjet i en lysmast. Men hun sier det er uhellene som har fått henne til å satse videre.

Skiløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen falt stygt fra sykkelen i 2009. Hun brakk ryggen, kjeven og albuen. I mars i år krasjet hun i en lysmast i Holmenkollen.

Spesielt skadene i 2009 satte henne tilbake. Det var ikke før sist sesong at hun virkelig begynte å vise seg fram i internasjonale renn igjen.

– Jeg har faktisk tenkt en del på det. Jeg hadde trolig sluttet som utøver uten det som gikk meg imot. Det er nok motgangen som ofte har motivert meg til å holde på videre. For meg er det utviklingen og det å bedre meg som gir meg mest. Det er ikke nødvendigvis resultatet jeg får etterpå, sier skiløperen til nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: – Beste løpet i karrieren

Jacobsen fikk bra resultater sist vinter. Hun har fått trent bra før sesongen starter igjen.

– Jeg har hatt en vår og forsommer der jeg har satt nye personlige rekorder på alt, egentlig. Løping, styrke, rulleski, det som går an å sette nye personlige rekorder på. Det forteller at jeg hadde en god utvikling sist sesong. Jeg er på et høyere nivå enn jeg har vært noensinne. Det er ikke annet enn morsomt og motiverende, sier hun.

Det har ikke vært så lett å se hva som er 27-åringen beste distanser. Hun har gjort det bra både på kortere og lengre løp.

– Jeg er ganske sterk, men ikke den raskeste. Jeg kan tåle å gå med mye syre i kroppen. I langrenns-sprint gjør jeg det ganske godt. Samtidig har jeg trent meg opp til å holde ut lenge. Det gjør at jeg kan gjøre det bra i de lengre rennene, sier hun.

LES MER HER: Uhrenholdt Jacobsen vant jaktstarten

De to store målene kommende sesong er verdens-mesterskapet (VM) og Tour de Ski. I fjor vinter imponerte Jacobsen stort under skikonkurransen Tour de Ski. Hun ble nummer to etter vinner Therese Johaug. Jacobsen endte på 3. plass sammenlagt i verdenscupen.

Siste utgave

På forsiden nå