Sport

Kan Norge vinne over Italia?

Norge har ofte tapt i fotball mot Italia. Kan Norge vinne over italienerne tirsdag kveld?

Tirsdag klokka. 20.45 blir det storkamp på Ullevaal stadion i Oslo. Norge møter Italia i fotball. Herre-landslaget skal prøve å komme til europa-mesterskapet (EM) i 2016. Da kan det være en fordel å vinne over Italia.

Men eksperter tror ikke Norge vinner. Det tror heller ikke Norsk Tipping. De gir 4,45 i odds for norsk seier. Høy odds betyr at Norsk Tipping ikke tror Norge vinner.

LES MER HER: Kalte Rooney for «ikke slank»

– Jeg tror med stor sannsynlighet at det er den høyeste oddsen som er gitt Norge på Ullevaal, sier Ole Morten Bratberg til nettavisa vg.no. Han jobber i Norsk Tipping.

– Norge møter et lag som har mye bedre statistikk enn vi har selv, sier Bratberg. Han sier at Norge ikke har vunnet særlig mange kamper i det siste.

Per-Mathias Høgmo er sjef for det norske landslaget. Under Høgmo har Norge vunnet én kamp. Norge har tapt seks kamper og spilt uavgjort fire ganger.

Norge har spilt mot Italia fem ganger i sluttspill i mesterskap. Alle gangene har Norge tapt. Men Norge vant 2 - 1 over Italia for 23 år siden.

LES MER HER: Martin er tidenens yngste på landslaget

Tirsdagens kamp er utsolgt. Det vil si at over 25.000 billetter er solgt.

– Det gir ekstra motivasjon. Jeg tror ikke jeg har opplevd å spille på Ullevaal når det er fullt, sier Per Ciljan Skjelbred til nyhetsbyrået NTB. Han er Norges kaptein.

– Det blir utrolig artig å lede guttene ut, sier han. Skjelbred sier det er veldig stort for ham å være kaptein.

Norge har ikke kommet til et stort mesterskap siden EM i 2000. Skjelbred håper han kan lede Norge til et nytt mesterskap.

Mer fra Sport

På forsiden nå