Sport

– Gir seg med håndballen

Cecilie Leganger slutter som håndballspiller.

Cecilie Leganger slutter som håndballspiller. Hun blir sett på som tidenes beste kvinnelige keeper. Hun er 39 år gammel.

Leganger ble kjent i 1993. Da spilte hun sitt første verdensmesterskap (VM) i håndball. Mesterskapet ble spilt i Norge. Hun spilte fantastisk hele turneringen. Norge fikk bronse i dette VM.

TV 2-kommentator Harald Bredeli skryter av keeperen.

– Hun har vært blant de beste i verdenstoppen i 20 år, sier Bredeli til VG. Han har fulgt Leganger tett gjennom hele karrieren.

Bent Svele er enig med Bredeli.

– Leganger er tidenes beste selv om Kjerstin Andersen, Heidi Tjugum og Katrine Lunde var og er fantastiske. Det trengs ikke noe målfoto for å avgjøre dette for meg. Hun var uredd, litt gutteaktig i spillestilen og steintøff. Jeg har ikke sett noe slikt noen gang, sier Svele i TV 2 til NTB. Han er kommentator sammen med Harald Bredeli.

Leganger sier at hun har spilt håndball lenger enn hun hadde planer om.

Hun ga seg på landslaget i håndball våren 2004.

Den svenske keeperkongen Claes Hellgren har sagt at «Leganger er god nok til å spille i eliteserien i Sverige – for menn». Det var etter en håndballkamp mellom Danmark og Norge i Atlanta i 1995. Han hadde akkurat sett Leganger slippe inn bare tolv mål på 60 minutter.

Leganger har ikke spilt for Larvik i høst på grunn av sykdom i familien.

– Det blir et stort savn både for Larvik Håndballklubb og internasjonal håndball å ikke ha Cecilie på banen. Vi håper vi får se Cecilie i en eller annen rolle innen håndballen. Hun har mye å lære bort. Det sier Ole Gustav Gjekstad til nyhetsbyrået NTB. Han er trener for Larvik.

Leganger spilte åtte mesterskap for Norge. Hun ble kåret til beste keeper i seks av disse.

Siste utgave

På forsiden nå