Sport

Avgjørende dag for Northug

Torsdag må Petter Northug svare for fyllekjøringen i retten. Retten skal bestemme om han må sone i fengsel eller får fotlenke.

I dag (torsdag) må skistjernen Petter Northug i retten. Der må han svare for fyllekjøringen. Sør-Trøndelag tingrett skal så bestemme om han må i fengsel. Eller om han får sone med fotlenke. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Klokka 10.00 torsdag starter behandlingen av saken i retten. Det er satt av fire timer til saken. Men alt tyder på at rettsmøtet vil være over mye raskere.

LES MER HER: Northug tiltalt for fyllekjøring

Det er ukjent hvilken straff påtale-myndigheten ber om. Men flere eksperter er enige. De mener at Northug må regne med ubetinget fengsel. Uansett dom er det usikkert hvordan straffen skal gjennomføres. Kan Northug få utsatt soningen til etter skisesongen? Eller får han lov til å sone med fotlenke? Det skal kriminalomsorgen bestemme.

– Petter er innstilt på det han må igjennom og ta det som kommer. Vi har ikke tenkt for mye på lengden av dommen. Men vi får håpe at han får sone etter at sesongen er over. Vi har heller ikke tenkt for mye over måten han skal sone på. Dette er uansett ikke noe som vi styrer. Det sa trener Stig Rune Kveen til NTB tidligere i uken.

Northug må svare for i alt seks lovbrudd. Det er i forbindelse med at han fyllekjørte 4. mai. Han er blant annet tiltalt for å ha fyllekjørt. Han er også tiltalt for å ha forlatt en skadd person i bilen uten å melde fra.

LES MER HER: Northug hadde 1,65 i promille

Men det mest alvorlige er at han løy til politiet tre ganger. Han sa at det var kameraten som hadde kjørt bilen.

Northug har senere innrømmet alt til politiet. Det gjør at saken kan gå som en tilståelsessak. Det er en type rettssak hvor den tiltalte har innrømmet alt på forhånd. Det betyr at Northug vil få dommen med én gang forhandlingene er ferdig.

Det er også vanlig å få lavere straff ved tilståelsesdom.

Mandag neste uke reiser Northug på trening i Val Senales i Nord-Italia.

Siste utgave

På forsiden nå