Sport

Northug klar for VM

Skiløper Petter Northug er enige med Skiforbundet om en avtale. Dermed konkurrerer han for Norge i ski-VM.

Skiløper Petter Northug har endelig skrevet under avtalen med Norges Skiforbund. De var enige rett før fristen gikk ut natt til søndag. Det betyr at Northug vil konkurrere for Norge i verdens-mesterskapet i ski i Falun i Sverige.

– Jeg må få si at jeg er svært glad for at vi har funnet en løsning på denne saken. At Petter Northug er inne i landslaget og at han kan satse på konkurransen Tour de Ski, verdenscupen og VM i Falun, sa Stein Opsal i Skiforbundet.

Partene var lenge uenige om flere ting. Det gjaldt blant annet skiløperens private sponsorer og hvor lenge han skulle være bundet til Skiforbundet. Begge parter måtte gi seg på noen punkter.

Det var også strid om salg av klær som Northug hadde designet. Han får ikke selge disse så lenge han er en del av det norske skilandslaget. Derfor var det viktig for Northug å få en så kort avtaletid som mulig, skriver avisa Dagbladet.

– Avtalen skal gjelde fra etter rennene på Beitostølen 24. november. Det har vært klart lenge. Det vi har vært uenige om er sluttdatoen. Vi ville at avtalen skulle gjelde lengst mulig. Men Northug og folkene hans ville ha den avsluttet så raskt som mulig, sa langrennssjef Åge Skinstad til nyhetsbyrået NTB på Gardermoen søndag.

Petter Northug foreslo selv at sluttdatoen blir 7. april. Dermed ble de enige.

Northug har hatt problemer i år. I mai kjærte han bil med promille. Han krasjet bilen og en kamerat ble skadd. Northug ble nylig dømt til 50 dagers fengsel.

LES MER HER:Northug dømt til 50 dagers fengsel

Siste utgave

På forsiden nå