Sport

Eliteserien kan bli endret

Norsk Toppfotball vil ha færre lag i eliteserien. De vil også ha sluttspill for å avgjøre vinnere.

Norsk Toppfotball (NTF) anbefaler å redusere antall lag til 12 eller 14 i eliteserien.

Forslagene ble presentert på en pressekonferanse i Oslo torsdag. NTF har sett på den norske eliteserien i fotball sammen med det nederlandske konsulentselskapet Hypercube. De har lett etter måter for hvordan kvaliteten i norsk toppfotball kan forbedres.

– Det har vært gode samtaler med alle. Vi har fått en rekke nyttige tilbakemeldinger. Det er det er tatt hensyn til. Hypercube har samlet inn informasjon og laget modeller. Det har vært uvurderlig, sier Jo Bergsvand i Norsk Toppfotball. Han har vært leder av prosjektgruppen.

For eliteserien anbefales tre forskjellige modeller:

1) 12 lag. Etter normal runde. Der spiller alle mot alle. Så deles det inn i to grupper à seks lag som igjen spiller mot hverandre.

2) 14 lag. Etter normal runde, hvor alle spiller mot alle. De fire øverste lagene vil ble med i en gruppe. De spiller om hvem som blir seriemester. De midterste åtte går inn i en cupløsning. Den gir vinneren mulighet til å kvalifisere seg for spill i eruopacupen. De nederste to kjemper mot nedrykk.

3) 14. Nesten lik modell som alternativ 2. Men der spiller de seks midterste lagene om sjansen til å kvalifisere seg til europacup. De fire nederste spiller mot nedrykk.

Det foreslås også å innføre et nytt nivå mellom dagens 1. og 2. divisjon, skriver nyhetsbyrået NTB.

Endringene kan tidligst komme i 2017, med 2016 som en overgangssesong. Jo Bergsvand i NTF har vært prosjektleder. Han håper at et forslag kan bli innstilt på fotballtinget i mars meste år. Før den tid skal forslagene via klubbene, NTFs styre og toppfotballutvalget, skriver nyhetsbyrået NTB.

Siste utgave

På forsiden nå