Sport
<strong>PARTILEDER:</strong>Magnus Carlsen (til venstre) kan avgjøre mye i torsdagens sjakkparti mot Vishy Anand. De to kjemper om tittelen som verdensmester i sjakk.

– Carlsen kan avgjøre mye torsdag

Magnus Carlsen leder med ett poeng i verdens-mesterskapet i sjakk. Med seier på torsdag kan han nesten avgjøre VM, sier ekspert.

Den norske sjakkstjernen Magnus Carlsen leder verdens-mesterskapet (VM) i sjakk. Det spilles i Sotsji i Russland. Nordmannen har vunnet to partier og tapt ett mot Vishy Anand fra India. Resten av partiene har endt med uavgjort. Stillingen er 4,5-3,5 til Carlsen. Flere tror at Carlsen kan vinne VM. Da må han ta to poeng i løpet av de fire siste partiene. Spiller han uavgjort fire ganger, har han vunnet.

LES MER HER: Carlsen må passe seg for Anand

Torsdag skal han spille et nytt parti mot Anand.

– Magnus har overtaket. Men det er som forventet blitt en jevn og tøff kamp. Ingenting er avgjort. Vishy Anand har to partier med hvit. Han må få en fulltreffer for å utligne, sier Torstein Bae til nyhetsbyrået NTB. Bae er ekspert på sjakk for kanalen NRK.

Torsdag har Carlsen hvite brikker. Dermed får han starte partiet. Med seier vil ha lede med to poeng over Anand.

– Med seier vil Carlsen få et stort overtak. Kampen vil da etter alt å dømme være avgjort, mener Bae.

LES MER HER: Vil at sjakk-OL går konkurs

Han tror Carlsen vil gå for seier torsdag.

Tirsdagens parti varte i seks timer. Carlsen virket tydelig sliten i starten av partiet.

– Jeg regner med at Carlsen slapper av og bruker hviledagen godt. Han trenger ikke å forberede seg så mye nå som han skal spille med hvite brikker. Han skal ta det første trekket og kan styre litt fra start, sier Bae.

I en VM-kamp spilles det best av 12 partier. Står det uavgjort 6-6, blir det omspill. Da spiller de først hurtigsjakk og så lynsjakk.

LES MER HER: Sjakk-forbundet må ansette mange flere

VM-partiene er fra 8. til 27. november. Førstemann til 6,5 poeng er sikret VM-tittelen.

Mer fra Sport

På forsiden nå