Sport

EM over for Grimsbø

Kari Aalvik Grimsbø er håndballkeeper for landslaget. Hun har fått en sprekk i menisken. Hun går sannsynligvis glipp av resten av europamesterskapet (EM) i håndball.

Håndballkeeper Kari Aalvik Grimsbø tok en undersøkelse av kneet mandag. Bildene viste at det var en sprekk i menisken. Grimsbø går sannsynligvis glipp av resten av europamesterskapet (EM) i håndball.

Emily Sando var reservekeeper. Nå får hun spille EM. Hun kom til Ungarn mandag kveld.

Grimsbø spilte en god kamp mot Romania søndag kveld. Hun kjente smerter i det høyre kneet under kampen.

Nils Ivar Leraand er landslagslege. Han tror det er liten sjanse for at Grimsbø spiller flere kamper i EM.

Thorir Hergeirsson er landslagssjef. Han mener at skader er en del av håndballen. Det er ingen krise i laget.

– Dette gir en annerledes situasjon. Det åpner muligheten for andre. Silje Solberg er klar for oppgaven. Hun er i god form, sa Hergeirsson til nyhetsbyrået NTB.

Kari Aalvik Grimsbø har vist god form de siste ukene. Hun var en av lagets viktigste spillere.

– Akkurat nå er jeg skuffet og lei meg. Dette kom på et dårlig tidspunkt. Jeg har følt meg i veldig god form. Jeg har likevel et håp om at kneet kan bli bedre ganske raskt. Nå tar vi én dag om gangen og ser hva som skjer, sier Grimsbø til NTB.

Ole Gustav Gjekstad er trener i Larvik. Han tror Grimsbø kan være raskt tilbake i spill.

– Først og fremst er dette synd for Kari selv. Men det er også synd for den norske troppen. Når det er sagt, så kan Emily Stang Sando komme inn og gjøre en god jobb. Når det gjelder en meniskskade i kneet, så er ikke det det aller verste. Kari kan komme kjapt tilbake igjen, sier Gjekstad til TV 2.

Katrine Lunde er gravid og spiller ikke i årets EM. Uten Grimsbø må Norge klare seg uten sine to beste målvakter i jakten på EM-gull.

I kveld spiller Norge mot Ukraina. Ukraina blir regnet som det dårligste laget i gruppen. Kampen vises klokka 20.30 på TV 2.

LES OGSÅ: Grimsbø til røntgen

LES OGSÅ: God EM-start for Norge

Mer fra Sport

På forsiden nå