Sport

Straffet seg å bruke unge spillere

De fotballagene som brukte yngre spillere da eliteserien startet, fikk få poeng.

Fotballaget Aalesund hadde det yngste laget i gjennomsnitt i årets seriestart. Det var de ikke så heldig med. Laget tapte 0 - 5 mot Rosenborg.

Det gikk ikke så bra for de andre fotballagene i eliteserien som ville satse på unge og ivrige spillere heller. De åtte fotballagene med yngst lag, fikk kun fem poeng til sammen. Eliteserien startet mandag.

Stabæk, Viking, Tromsø og Bodø/Glimt var blant de lagene med yngst folk. Av disse var det kun Stabæk som klarte å ta poeng. De spilte 1-1 hjemme mot Haugesund. Også Rosenborg (RBK) og Start hadde en del unge spillere. RBK vant, mens Start fikk med seg ett poeng.

– Man må tåle ujevnt spill med unge spillere. Skal du satse ungt, må du tåle tøffe tak. Står du ved valget ditt, får du kanskje gevinst av det noen år senere, sier Amund Skiri til nyhetsbyrået NTB. Han er ekspert for TV-kanalen C More.

Aalesund (AaFK) brukte blant annet 19 år gamle Vebjørn Hoff. Lagets spillere var i gjennomsnitt nesten 24 år gamle.

Mange eksperter har tippet Rosenborg, Molde, Odd, Strømsgodset og Vålerenga som de fem klubbene som ender øverst i eliteserien denne sesongen.

RBK har flere unge spillere.

– Rosenborg har den del unge spillere, men mange av dem har spilt på seg mye rutine. AaFK hadde to 19-årige debutanter. Det handler om å spille på seg trygghet og selvtillit, sier Skiri.

Sandefjord og Sarpsborg hadde de «eldste» lagene. Hos dem var spillerne over 27 år i gjennomsnitt.

– Det er litt tidlig å se en tendens ennå. Det må gå noen runder først. Molde hadde for eksempel Daniel Berg Hestad på 39 år. Du må nok se litt bak tallene også, sier Skiri.

LES OGSÅ: God start for Rosenborg

LES OGSÅ: – Bør holde på trenerne

Siste utgave

På forsiden nå