Sport

Tre spillere ble dømt for kampfiksing

Tre av fem tiltalte spillere ble dømt for ha jukset i fotballkamper.

Tre fotballspillere fra lagene Follo og Asker er dømt for kampfiksing. De var tiltalt for å ha jukset med resultatet i kamper i 2. divisjon i 2012.

De dømte er Drin Shala fra Follo, Alban Shipshani fra Asker og Formose Pape Mendy fra Follo. De to første ble dømt til fengsel i åtte måneder. Mendy ble dømt til fengsel i seks måneder, skriver NRK.no.

Dommen kom i Oslo tingrett onsdag.

Saif Haydar Jafar fra Follo og og Fredrik Alexander Notice fra Asker var også tiltalt. De ble frikjent. Retten kunne ikke bevise at de var med på fiksingen.

Til sammen var sju personer tiltalt i saken. Også to gamblere var tiltalt. De ble begge dømt. En svensk 44-åring fikk fengsel i ett og et halvt år, skriver avisa VG. En norsk 34-åring fikk fem dager i fengsel.

Alle tre spillerne og 44-åringen anker dommen.

Norges Fotballforbund meldte fra om saken til politiet i 2012. MIstanken gjaldt en kamp mellom Østsiden og Follo, og en kamp mellom Frigg og Asker. Spillere ble mistenkt for å ha tatt imot penger for å sikre et spesielt resultat. Slik kunne gamblere vite hvordan kampen endte og tjene penger på det.

Dette er den første rettssaken om kampfiksing i Norge. Dommene gjelder forbrytelsene korrupsjon og bedrageri.

LES MER HER: Mistenker kampfiksing i norsk fotball

LES MER HER: Fotball-spiller siktet for kampfiksing

Siste utgave

På forsiden nå