Sport

Lynrask Gatlin satte banerekord

Sprinteren Justin Gatlin kan gi Usain Bolt hard konkurranse på 100 meter. I Roma løp han inn til sterke 9,75 sekunder og ny banerekord.

Løperen Justin Gatlin imponerte i torsdagens Diamond League-stevne i Roma. Amerikaneren stormet lynkjapt ut av blokkene. Han var i helt egen klasse i løpet. Gatlin løp inn på 9,75 sekunder og satte ny banerekord, skriver nyhetsbyrået NTB.

Tiden var ett hundredels sekund svakere enn da han løp inn til personlig rekord i Doha nylig. Da fikk han også årsbeste i verden på 9,74 sekunder.

Torsdagens løp er det sjuende raskeste i verdenshistorien. I august er det verdens-mesterskap (VM) i friidrett. Løperen Usain Bolt har pleid å vinne 100-meteren. I år kan han måtte kjempe hardt for seieren.

Gatlin er omstridt. Han har to ganger blitt tatt for doping. Han testet positivt på stoffet testosteron i 2006. Det var for andre gang. Det gjorde også at han ble utestengt fra all idrett mellom 2006 og 2010.

Klar Tales nyhetsbrev

Meld deg på og få en oversikt over de viktigste sakene, forklart på en enkel måte.

Mer fra Sport

På forsiden nå