Sport

Han må rydde opp i friidretten

Sebastian Coe vant kampen om å lede Det internasjonale friidretts-forbundet. Han må rydde opp i alvorlige anklager om doping.

Lamine Diack slutter etter 16 år som president. Nå skal isteden den tidligere løperen Sebastian Coe bli ny president i Det internasjonale friidretts-forbundet (IAAF).

Briten vant over Sergej Bubka fra Ukraina da forbundet stemte. Coe fikk 115 stemmer, mens Bubka fikk 92 stemmer, skriver nyhetsbyrået NTB.

Coe er valgt for fire år. Han får en tøff start. Det snakkes mye om doping i friidretten. Medier har skrevet at vinnere av medaljer i store mesterskap trolig har vært dopet. De skal ha hatt mistenkelige blodverdier.

28 utøvere skal testes på nytt. De konkurrerte i perioden 2005 til 2008. Det blir Coes jobb å rydde opp og å gi et godt rykte til friidretten.

Briten sa før valget til president at Det internasjonale friidretts-forbundet bør ha sitt eget, uavhengige antidoping-byrå.

Coe vant selv gull under De olympiske leker (OL) på 1.500 meter både i 1980 og 1984. Etter det har han vært idrettspolitiker. I 2012 var han sjef for De olympiske leker (OL) i London.

LES MER HER: – Mistenkelige prøver av nordmenn

Siste utgave

På forsiden nå