Sport

Sikter mot medalje

Det ble 8. plass på løperen Henrik Ingebrigtsen i forrige VM. Nå har han bedret tiden og satser på medalje.

Løperen Henrik Ingebrigtsen er Norges eneste håp om medalje i verdens-mesterskapet (VM) i friidrett. Torsdag løper han om en plass i finalen på 1.500 meter.

– Jeg har fire sekunder bedre personlig tid nå enn ved 8.-plassen i VM i Moskva. Jeg blir ikke fornøyd dersom det ikke blir bedre enn 8. plass her. Det er der lista ligger. Men jeg sikter på medalje. Det er derfor jeg er her, sier Ingebrigtsen til nyhetsbyrået NTB.

Løperen har trent i fjellene i St. Moritz i Sveits før VM. Etter at han kom til Beijing i Kina, har jobbet mye med å venne kroppen til ny tid.

Ingebrigtsen bryr seg ikke så mye om det går veldig sakte eller veldig fort i forsøks-heatet torsdag.

– Det jeg ønsker meg er et klassisk forsøksløp med en vinnertid på 3.36 minutter, 3.37 eller der omkring. Like i underkant av 3.40 minutter, forteller han til NTB.

I finalen vil han spare mye på kreftene i starten. Men når tempoet settes opp i teten, må han henge med.

– Det gjelder å være på skuddhold i finalen når er 300 meter igjen. I De olympiske leker var jeg ikke helt der. Da skulle jeg vært to plasser lenger fram i feltet på 300-meterstreken. Da ville jeg ha vært med og slåss om medaljer, sier løperen.

Ligger du litt for langt bak, spiller det ingen rolle hvor bra spurten din er, mener Ingebrigtsen. Da har du ingen sjanse til å nå fram.

LES MER HER: – Målet er å ha litt flaks

LES MER HER: Bolt reddet gullet

LES MER HER: Løper i gang VM i friidrett

Siste utgave

På forsiden nå