Sport

Northug får ikke gå verdenscup

Petter Northug får ikke stille i verdenscupen kommende sesong. Norges Skiforbund nektet å godta kravene fra langrennsstjernen.

Det skriver avisa Dagbladet.

– Dette er ikke noe ønske fra oss. Men de kommer med kommersielle krav gjennom sesongen. Det kan vi ikke godta, sier skipresident Erik Røste til nyhetsbyrået NTB.

Team Northug ønsker ikke å si så mye om skiforbundet vedtak.

– Vi registrerer forbundets pressemelding. Vi vil komme med en redegjørelse i løpet av noen dager, sier Northugs manager Are Sørum Langås til NTB.

Norges Skiforbund (NFS) og Northug har forhandlet om en avtale. Nå har skiforbundet trukket seg fra forhandlingene. På sin hjemmeside skriver skiforbundet at Northug ikke godtok avtalen som de foreslo.

– Det er trist at Petter Nortug ikke vil delta på landslaget på samme måte som andre utøvere. Norges skiforbund planlegger sesongen med de utøverne som har signert avtale, skriver forbundet.

Forrige sesong hadde Northug en spesialavtale. Han fikk profilere sin personlige sponsor, Coop, hele sommeren og høsten. Han gikk for landslaget fra november til april. De andre løperne på landslaget hadde kontrakt med skiforbundet hele året.

I sommer bestemte skiforbundet at de ville tilby Northug samme avtale denne sesongen. Men Northug svarte ikke på forbundets forslag innen fristen som ble satt.

– Vi har ikke fått svar. Han har unnlatt å svare. Så vi har hverken fått ja eller nei, sier leder i langrennskomiteen, Torbjørn Skogstad, til avisa VG.

– Men det er tydelig at de ønsker mer enn det vi tilbyr, at det ikke var nok. Vi har gitt et romslig tilbud, legger han til.

Ifølge VG hadde Northug lyst til å representere landslaget i en kortere periode enn han gjorde sist sesong. Han ville også ha en avtale som varte i tre år, og ikke i ett år.

Siste utgave

På forsiden nå