Sport

Ber om unnskyldning

Det amerikanske golf-publikummet er rasende på Suzann Pettersen. Søndag brøt hun flere av sportens uskrevne regler.

Det melder kanalen NRK.

– Jeg tror hun må regnet med at det blir buet og pepet på henne. Det er naturlig, fordi hun har gjort det hun har gjort, sier golf-kommentator Hallvar Flatland til NRK.

Suzann «Tutta» Pettersen spilte mot blant andre Alison Lee i Solheim Cup i helga. Ved det 17. hullet var det uavgjort. Da tenkte Lee at hun ikke trengte å slå det siste slaget. Hun plukket opp ballen. Men hun glemte å spørre det andre laget om det var greit.

Suzann Pettersen gikk bort til dommeren. Hun sa at det europeiske laget ikke hadde gitt bort putten. Dermed tapte USA hullet mot Europa. Pettersen og resten av laget gikk opp i ledelsen.

De aller fleste golfspillere ville ikke ha gjort som Pettersen. Hun brøt de fleste utskrevne regler i sporten, da hun sa i fra til dommeren.

Det amerikanske laget spilte fantastisk etter opptrinnet. De spilte veldig bra i single, og vant over den ene europeiske jenta etter den andre. Pettersen tapte mot Angela Stanford.

– De amerikanske spillerne hatet oss. Vi merket det da vi kom ut på banen. De hatet oss. Jeg vet ikke hvorfor. Det var de som gjorde feil. Ikke oss, sa Pettersen til kanalen Eurosport.

Nå er det amerikanske publikummet sinte på Pettersen.

– Tutta har sin hovedbase i USA. Det er der hun spiller flest turneringer. Hun kommer til å bli ekstremt upopulær der. Dette tror jeg vil henge ved henne i mange år, sier Flatland.

Per Haugsrud er tidligere golfspiller. Han synes Pettersen oppførte seg dårlig.

– Det å være gentleman henger høyt i sporten vår. Det hun gjorde var på grensen til uhørt. I løpet av få sekunder river hun ned det ryktet hun har bygget opp i så mange år, sier Haugsrud til NRK.

Mandag ber Pettersen om unnskyldning.

– Jeg skulle ønske jeg kunne endret det som skjedde på søndag. Dessverre kan jeg ikke det, skriver Pettersen på sin instagram-profil.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå