Sport

Høgmo har feilet før

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har bommet i fotballkamper før. Nå spørs det om han klarer å få Norge videre til europa-mesterskapet.

Norge har fått enda en ny sjanse til å spille i europa-mesterskapet (EM) i fotball. Men da må landslaget vinne over Ungarn i to kamper. Trekningen til disse kampene var søndag. Bare ett lag er med videre til EM når kampene er spilt.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har tapt slike kamper før. Ungarn kan ødelegge drømmen om EM for Norge.

– Vi har et ungt lag som får en ny erfaring med slik play off. Det har få av dem vært med på før. Det blir en ny, nyttig erfaring. Vi gleder oss, sier Høgmo til nyhetsbyrået NTB.

Høgmo har kun vunnet slike kamper en gang, mot laget Steaua Bucuresti.

– Det har gått bra og selvfølgelig også ikke bra. Jeg husker best play off fra Champions League. Da vant vi i Rosenborg mot Steaua Bucuresti. Jeg er veldig fornøyd om vi får med oss et slikt resultat, sier Høgmo.

Ungarn ligger som nummer 33 på rankingen til det internasjonale fotball-forbundet FIFA. Norge er på 32.plass.

– Vi vet mye om norsk fotball. De har et veldig godt lag. Men likevel vil jeg si at dette var en god trekning for Ungarn, sier Bernd Storck til NTB. Han er Ungarns landslagssjef.

Høgmo sier han forstår de som tenker sånn.

– Alle ser at dette blir beintøft. Mye står på spill. Det handler om å glede seg, sier Høgmo.

– Det sier de fordi det har vært ungarere i Norge og spilt. Vi kjenner hverandre godt. Uansett hvem vi hadde møtt, ville vi vært godt forberedt. Det kommer Ungarn til å være. Og det skal selvfølgelig også vi være, sier han.

Den første kampen i omspillet er i Norge. Ungarn får altså glede av hjemmekamp når det meste står på spill.

– Det kan være fordeler og ulemper med det. Jeg tenker at det kan være bra å møte dem hjemme. Vi får ligge hjemme og trene på Ullevaal. Resultatet fra den første kampen vil si om det er en fordel eller ikke. Men jeg har gode erfaringer med å starte hjemme, sier Høgmo.

Norge har ikke tapt mot Ungarn siden 1981.

Høgmo sier at Ungarn er et lag som er godt organisert. De slipper heller ikke inn mye mål, men skårer heller ikke så mye.

Nå er teamet rundt landslaget i gang med å analysere Ungarns spill. Slik skal Norge forberede seg.

–Men det handler veldig mye om oss selv. Vi skal være godt forberedt, følge spillerne og ta ut en tropp. Vi må gjøre oss klare til kampen på Ullevaal, sier Høgmo.

Kampene mot Ungarn spilles 12. november på Ullevaal stadion i Oslo. 15. november møtes lagene i Budapest i Ungarn.

Mer fra Sport

På forsiden nå