Sport

Krangler om X Games

Skiforbundet vil ikke lenger samarbeide med TV 2 om X Games. Forbundet mener dopingkontroll-reglene ikke blir fulgt.

Denne uka arrangeres X Games i Oslo. Norges Skiforbund, kanalen TV 2 og kanalen ESPN har avtalt å samarbeide om konkurransen.

Men søndag trakk Skiforbundet seg fra avtalen. TV 2 har ikke har sørget for gode nok dopingkontroller, mener forbundet.

– X Games i Norges uten dopingkontroller er et steg tilbake for ren idrett. Det kan vi ikke være med på, sier Erik Røste til avisa VG. Røste er president i Norges skiforbund.

– Vi krever at WADA-koden skal følges i X Games. Som i alle andre idretts-arrangementer, sier han.

Verdens antidopingbyrå (WADA) har ett sett med regler. De kalles WADA-koden. Der står det at utøvere skal kunne testes i forbindelse med konkurranser. Men de som arrangerer X Games, har ikke skaffet tillatelse til å gjøre slike tester.

– Vi vil ha tillatelse for å teste etter «in competition»-regelverket. Det ønsker ikke ESPN å gi oss. «Out of competition»-tester kan gjennomføres. Men når det er konkurranse, må «in competition»-regler brukes, skriver Skiforbundet i en pressemelding.

– TV2 har jobbet for å få gjennomført dopingtester i X-Games. Men ESPN har ikke ønsket slike tester i forbindelse med konkurransene, skriver Skiforbundet.

Anders Solheim er daglig leder i Antidoping Norge. Søndag sa han til VG at han er glad for at Skiforbundet ikke skal samarbeide med TV 2.

– Det virker som om arrangøren ikke vil at det skal være kontroller i konkurransen. Det er synd. For da kan dopede utøvere vinne, sa Solheim til VG onsdag.

– Det er kun i X Games at stimulerende og narkotiske stoffer er tillatt. Det er en konkurranse hvor det er noe å vinne på å være dopet. Jeg er glad for at skiforbundet har gjort som de har gjort. At de ikke vil beskytte dopede utøvere, sa han.

Uttalelsen er skremmende. Det mener Thomas Harstad i Snowboardforbundet.

– Han har ikke noe grunnlag for å si det han sier. Utrolig skuffende fra en person i hans posisjon, sier Harstad til VG.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå